back to top
2024. május 06. 05:22
KezdőlapMotoGPHazai közönség előtt ismételné meg diadalát Marco Bezzecchi

Hazai közönség előtt ismételné meg diadalát Marco Bezzecchi

Marco Bezzecchi Le Mans-i győzelme után mindössze egy ponttal lemaradva a világbajnokságot vezető Pecco Bagnaia mögött. A Mooney VR46 csapat 24 éves versenyzője hazai közönsége előtt szeretné megismételni sikerét.

Három egymást követő versenyhétvége vár most a MotoGP sztárjaira, és a sorozat a Mooney VR46 csapat számára egy csúcseseménnyel kezdődik. Mugello Valentino Rossi csapatának hazai versenye, és ennek megfelelően nagy motivációt jelent Marco Bezzecchi és Luca Marini számára.

A Le Mans-i győzelmén felbuzdulva Bezzecchi a világbajnokság második helyezettjeként szintén hazai pályán szeretne diadalmaskodni. A fiatal olasz versenyző így nyilatkozott a közelgő hétvégéről:

„Alig várom, hogy újra pályára gurulhassak. Ez a helyszín rendkívüli, és ezúttal talán még különlegesebb verseny lesz számunkra, mert az egész csapattal egyedülálló helyzetben vagyunk.”

Üzent a Ducatinak a Bagnaiát szorongató Bezzecchi

„Le Mans-ban vasárnap nagyon erősek voltunk, és bebizonyítottuk, hogy tudjuk, hogyan kell jól menedzselni egy hétvégét azzal, hogy koncentrálunk, és keményen dolgozunk. Ez a hazai futamunk, a szurkolók támogatása és az érzelmek meg fogják alapozni az otthoni hangulatot.”

Csapattársa, Marini nem kevésbé motivált a Le Mans-i bukása után:

„Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen különleges közönség előtt szerepelhetek Mugellóban. Ez a pálya az egyik legszebb a világon, fontos, hogy a legjobbunkat nyújtsuk, és magunk mögött hagyjuk a Le Mans-i balesetet. Ez a három hét kemény volt, köszönöm a teljes orvosi csapat munkáját.”