2024. április 19. 21:07
KezdőlapMoto2Japán tehetség veszi át Dalla Porta helyét a szezon hátralévő részére

Japán tehetség veszi át Dalla Porta helyét a szezon hátralévő részére

Miután Lorenzo Dalla Porta szerződését mindössze öt nagydíj után felbontották, a SAG csapat Taiga Hadát szerződtette a Moto2-es szezon hátralévő részére az olasz pilóta helyére.

A Pertamina Mandalika SAG csapat Lorenzo Dalla Porta korai távozása után (aki most már három futam erejéig a Forward színeit képviseli) a 24 éves japánt, Taiga Hadát fogja szerepeltetni a 2023-as idényben. Hada 2022-ben Buriramban, Phillip Islanden és Sepangban összesen 3,5 pontot szerzett. Az alkarjával kapcsolatos problémák után időközben hazájában műtéten esett át, és most a világbajnokságra való visszatérése előtt áll.

Mindössze öt futam után csapata szerződést bontott a korábbi Moto3-as világbajnokkal

Perales csapatfőnök így magyarázta az előzményeket: „Az indonéziai partnerünkkel egyeztetve hoztuk meg a döntést, hogy megadjuk Taigának ezt az esélyt. Tavaly megmutatta a benne rejlő lehetőségeket, és nagyon bízunk benne, hogy jól fog teljesíteni. Teljes mértékben támogatni fogjuk. Azt a lehetőséget is fontolóra vettük, hogy Carlos Tatay ül majd Dalla Porta helyére, de a versenyzővel közösen kizártuk ezt a lehetőséget.”

Tatay vasárnap Jerezben ünnepelte első győzelmét az Európa-bajnokságon, és Senna Agius mögött a második helyen áll a tabellán.