2024. április 26. 05:16
KezdőlapHírekMeghalt Raúl Torras, a Man-sziget leggyorsabb spanyol versenyzője

Meghalt Raúl Torras, a Man-sziget leggyorsabb spanyol versenyzője

Sajnos az idei TT sem múlik el haláleset nélkül.

A spanyolok és a közönség egyik nagy kedvencétől, Raúl Torras Martíneztől kell búcsúznunk, tudtuk meg még tegnap este, hivatalos sajtóközlemény formájában a rendezőktől. A negyvenhat éves spanyol üde színfoltja volt a Man-szigeti TT-nek, és akaratlanul is jelentős nagyköveti szerepet vállalt az utcai motorversenyzésben hazájában. Legutóbb még 2019-ben, honfitársával, Aleix Espargaróval került szócsatába, amikor az Aprilia versenyzője azért kampányolt, hogy be kell tiltani az utcai motorversenyzést. Martínez csendre intette, és jelezte, a saját életéről saját maga szeretne dönteni.

A tegnap esti Supertwin-futam utolsó, harmadik körében szenvedett halálos balesetet az Alpine szekcióban, a pálya 16. és 17. mérföldje között. Legjobb eredményét is ebben a kategóriában érte el, 2022-ben, amikor 15. lett. A leggyorsabb körét egyébként tegnap, a délutáni Superstock kategória versenyén teljesítette, amikor 125,470 mérföldes körátlagot motorozott.

A 2017-ben debütált versenyző hazai rajongói szép számmal érkeztek minden évben a szigetre, így a legendás rhenculleni sárga ház lépcsőkorlátjára feszített nemzeti színű zászló már-már megszokott látvány volt mindenki számára. Bízunk benne, hogy a TT leggyorsabb spanyoljának emlékét e ház udvara örökké a szívébe zárja.