2024. március 28. 11:17
KezdőlapSuperbikeRea elmondta, ki az a versenyző, aki most a mércét jelenti számára

Rea elmondta, ki az a versenyző, aki most a mércét jelenti számára

A két ötödik és egy negyedik hely nem az, amit a 118-szoros Superbike-győztes, Jonathan Rea vár egy versenyhétvégétől. A Kawasaki pilótája szerint mindent kihozott a motorból, amit csak lehet, de ez ennyire futotta.

A két főfutamon elért 18,6 és 21,1 másodperces hátránya a győztes Álvaro Bautistához képest egyértelmű képet ad Jonathan Rea jelenlegi helyzetéről.

„Még mindig nem adtam fel” ─ mondta a 36 éves versenyző, aki ugyanolyan motivált, mint mindig.

„Gondjaim voltak a fékkarral, ezért nem tudtam felvenni a harcot Bassanival. A rajtjaim nagyon jók idén, de összegészében ennyi pozitív dolgot tudok említeni, mert előzni viszont nem tudunk.

Bautista újabb mesterhármassal zárt, csapattársa buta hibával bukta el a dobogót

Rea tudja, hogy a Kawasakijának nincs meg az a sebessége, mint a Ducatinak, ám értetlenül áll az előtt a tény előtt, hogy a Yamaha mégis képes valamelyest lépést tartani az olasz gyártóval:

„Hihetetlen, amit Toprak tud azzal a Yamahával, pedig az a gép nem sokkal erősebb, mint a miénk. Az egyenesekben úgy tűnik, egy szinten vagyunk, de ő mégis tíz másodperccel előttem végzett. Szóval javulnunk kell. A Yamaha jelenti a mércét számunkra. Toprak sokkal erősebb volt Misanóban.”

„Azt, hogy hányadik helyen végzek, és mekkora a lemaradásom, azt gyorsan lesöpröm magamról. Nem a Ducatihoz mérjük magunkat, bármennyire is kiválóan versenyez Álvaro. Toprak a mi mércénk, mint mondtam. Pozitívum, hogy sikerült felzárkóznom Locatellire, ezt is sikerként könyvelem el. A jelenlegi helyzeten nem lehet egyhamar változtatni. Amit nem tudok elfogadni, az az, hogy ugyanolyan a tempónk, mint tavaly.”