2024. április 24. 23:17
KezdőlapSuperbikeBautista újabb mesterhármassal zárt, csapattársa buta hibával bukta el a dobogót

Bautista újabb mesterhármassal zárt, csapattársa buta hibával bukta el a dobogót

Álvaro Bautista harmadik győzelmét szerezte a misanói hétvégén, viszont a Ducati-duplázás ezúttal nem jött össze az olaszoknak, mivel Michael Rinaldi egy meggondolatlan manőver következtében bukott.

Álvaro Bautista remekül rajtolt a misanói hétvége utolsó futamán, ám nem élvezhette sokáig az elsőséget, mert mind Toprak Razgatlıoğlu, mind csapattársa, Michael Rinaldi is megelőzte. A török versenyzőnek sikerült némi előnyt kiépítenie, de Bautista gyorsan áthámozta magát olasz riválisán, és azonnal Razgatlıoğlu után eredt. Az első kör végéhez érkezve Bautista átvette a vezetést, és ellépett az üldözőktől.

Rinaldi nem sokkal később elment Razgatlıoğlu mellett, de csapattársa előnye már másfél másodperc volt az élen. Az olasz tempója jelentősen visszaesett, így török versenytársa néhány kör alatt felzárkózott rá. Alex Lowes vesszőfutása tovább folytatódott, ismét bukott a brit versenyző.

Razgatlıoğlu hiába igyekezett, nem tudott pozíciót fogni Rinaldin. Hét körrel a vége előtt azonban megtörni látszott az olasz lendülete, így a Yamaha versenyzője közelebb került hozzá, mint bármikor, és a nyolcas kanyarban át is vette a második helyet Rinalditól.

A Ducati pilótája a következő körben ráfutott Razgatlıoğlura, túl rövidet akart fékezni, hozzáért a török hátsó kerekéhez, és elesett.

A harmadik pozíciót így Axel Bassani örökölte meg, akit tisztes távolban Jonathan Rea követett. Bautista előnye az utolsó körre már tíz másodpercre nőtt, és egy pillanat erejéig sem vett vissza a tempóból.

Végül a spanyol versenyző a szezonbeli 14. győzelmét aratta a misanói hétvége utolsó futamán. Razgatlıoğlu és Bassani érkezett mögötte a második és harmadik helyen.

A futam végeredménye: