2024. április 24. 09:34
KezdőlapSuperbikeBaleset vetett véget a két világbajnok óriási csatájának, Bautista tovább menetel

Baleset vetett véget a két világbajnok óriási csatájának, Bautista tovább menetel

A szombati első futam után vasárnap délelőtt rendezték a Superbike-világbajnokság misanói fordulójának Superpole versenyét. Az élről az első viadalt megnyerő és a reggeli bemelegítésen is az élen végző Álvaro Bautista indulhatott, mellőle Toprak Razgatlıoğlu és Michael Ruben Rinaldi várhatta a rajtot.

A 10 körös futamon a Yamaha világbajnoka kezdte a legjobban, de ekkor még nem tudta megelőzni a címvédőt. Pár kanyarral később azonban ez megtörtént, így az 1. körben átvette a vezetést. Hátrébb rögtön történt egy bukás, a két GRT-versenyző, Dominique Aegerter és Remy Gardner esett el, de az ütközést nem ők, hanem leginkább Danilo Petrucci okozta, aki hosszú körös büntetést kapott a manőveréért. Az ausztrál motorost egyébként az orvosi központba vitték.

A 2. körben a Barcelonában ütköző Axel Bassani megelőzte Rinaldit, és feljött a harmadik pozícióba. Azonban nem sokáig maradt ott, ugyanis márkatársa visszaelőzte őt, és ugyan összeértek, ezúttal egyikük sem esett el. Egy körrel később a másik gyári Ducati is előzött, így Bautista visszavette a vezetést Razgatlıoğluval szemben.

Két körrel később a török versenyző visszavágott, és bedobta riválisa mellé a motorját, amivel ismét élre állt. 4 körrel a vége előtt aztán ismét változott a sorrend, és Bautista újra visszavette a vezetést. Nem sokkal később megszakították a futamot, ugyanis Petrucci ütközött Iker Lecuonával, és egyikük sem kelt fel azonnal, mindketten fájdalmakkal küszködtek, a spanyol versenyzőt végül mentővel szállították el. Mivel túl voltak a futam kétharmadán, ezzel véget is ért a küzdelem, és mivel az utolsó mérési ponton Bautista állt az élen, ezért ő nyerte a futamot, így 81 pontosra növelte az előnyét Razgatlıoğluval szemben. A harmadik helyen Rinaldi zárt.

A Superbike-vb misanói Superpole versenyének végeredménye