2024. április 17. 00:48
KezdőlapMotoGPRins nem érti a Honda döntését ─ miért Mir?

Rins nem érti a Honda döntését ─ miért Mir?

Mivel a Suzuki kivonult a MotoGP-ből, a két tavalyi versenyzőjüknek alternatívát kellett találniuk, hogy a kategóriában maradhassanak. Mindketten feljebb léptek a Honda soraiban, de különböző csapatok színeiben versenyeznek idén.

Mindenki számára meglepetést okozott az a tény a 2022-es idényben, hogy annak végén a Suzuki elhagyja a paddockot. Álex Rinsnek és Joan Mirnek sürgősen szét kellett néznie, hogy hol folytathatják pályafutásukat. Mindketten a Hondánál kaptak lehetőséget, ám Mir Marc Márquez csapattársaként debütált a gyári alakulatnál, Rins pedig Lucio Cecchinello alakulatához igazolt.

Utóbbi a SPEEDWEEK.com-nak elmondta, hogy felettébb érdekesnek találta korábbi csapattársa átigazolását a Repsol Honda csapathoz, de ettől függetlenül nagyon jól érzi magát jelenlegi istállójánál.

Álex Márquez és Joan Mir is egyetért abban, hogy a Repsol Honda az ambíció temetője

„Meglepett, hogy szerződtették Joant, de biztosan lesz rá magyarázatuk. Én nem kérdeztem. Beszélgettünk egy kicsit, de inkább őt részesítették előnyben. Nem akarom megmondani, hogy jó vagy rossz döntést hoztak. Beszéltünk Lucio Cecchinellóval, ő adta nekem ezt a lehetőséget, és nagyon boldog voltam, mert tárt karokkal fogadtak.”

Rins mindenesetre nagyszerűen teljesít, míg Mir meglehetősen halvány teljesítményt nyújt. A Repsol Honda versenyzője maga is megjegyezte, hogy új csapatánál veszített az önbizalmából.