2024. április 23. 17:50
KezdőlapSuperbikeBautista nem tudta hova tenni a vele azonos ütemben motorozó, sárgában pompázó...

Bautista nem tudta hova tenni a vele azonos ütemben motorozó, sárgában pompázó versenyzőt

A szezon tizenkettedik győzelmével Álvaro Bautista teljesítette a Ducati és a lelátón ülő szurkolók elvárásait a 2023-as Superbike-idény első misanói futamán. Egyedül a V4R sárga festése viccelte meg a spanyolt.

A második edzésen a leggyorsabb volt, majd rekordidővel pole pozíciót és győzelmet is szerzett Álvaro Bautista, aki ismét egy tökéletes versenyhétvégét tudhat maga mögött eddig. Ez már a tizenkettedik diadala idén, így a Ducati sztárja 78 pontra növelte amúgy is kényelmes világbajnoki előnyét.

Bautista azonban elismeri, hogy a versenypályán a határon motorozik:

„Nem, ez nem könnyű! Ahhoz, hogy ilyen tempót tudjak motorozni, mindent bele kellett adnom. Az a szerencsém, hogy jól érzem magam a motoron, így a lehető legjobb teljesítményemet tudom kihozni magamból és a gépből is” ─ erősítette meg a 38 éves pilóta a SPEEDWEEK.com-nak adott interjújában.

Újra sárgában tündököl a misanói pálya, ezúttal azonban Bautista tiszteletére

„Meglepett, hogy a hőség ellenére milyen gyorsak voltak a köridők. Kívülről nézve könnyűnek tűnhetett, de nem látszik a munka mögötte, hogy milyen keményen húztam a gázt, és mennyire kellett koncentrálnom, hogy ne hibázzak. Most boldog és elégedett vagyok, mert sikerült kihoznom ebből a maximumot. Ennél többre ma nem voltam képes.”

„Természetesen keményen és fáradhatatlanul edzek, hogy jobb legyek, különösen a koncentráció terén. Az az érzésem, hogy a motorban ennyi van. Minden teszten próbálkozunk valamivel, de ennél jobbak már aligha lehetünk.”

Misanóban a Ducati különleges festéssel készült. A sárga dizájnt csak nem sokkal az első futam előtt mutatták be. A világbajnoki éllovas számára szokatlan volt.

„A verseny alatt ránéztem a monitorra, és láttam, hogy egy versenyző ugyanabban a kanyarban fordul, mint én, de ő egy sárga motoron ült, aztán leesett, hogy én vagyok” ─ viccelődött Bautista.

„Furcsa, de amikor a motoron ülök, nem figyelek a színre.”