2024. április 24. 08:37
KezdőlapSuperbikeÚjra sárgában tündököl a misanói pálya, ezúttal azonban Bautista tiszteletére

Újra sárgában tündököl a misanói pálya, ezúttal azonban Bautista tiszteletére

Mindkét gyári Ducati sárgába öltözött a hazai nagydíj tiszteletére, melyet sikerült kettős győzelemre váltaniuk. Álvaro Bautista ismét tarolt, Michael Rinaldi pedig a második helyen hozta be a különleges színben pompázó versenygépét.

Egyáltalán nem indult gördülékenyen a Superbike-világbajnokság misanói első futamának rajtja, ugyanis Bradley Ray-t le kellett tolni a rajtrácsról műszaki probléma miatt. Az új rajtprocedúrát követően Álvaro Bautista kezdett a legjobban, és szinte azonnal elkezdte leszakítani magáról csapattársát, Michael Rinaldit és török versenytársát, Toprak Razgatlıoğlut.

Az ötödik helyért óriási csata kezdett kibontakozni Axel Bassani és Jonathan Rea között. Danilo Petrucci alatt eléggé rakoncátlanul viselkedett a Ducati a negyedik pozícióban, így honfitársa gyorsan fel tudott rá érni. Eközben Bautista előnye az élen közel egy másodpercre duzzadt.

Ahogy Gigi Dall’Igna, Pecco Bagnaia sem hagyta ki a misanói hétvégét. Kényelmesen falatozott a pálya mellett.

A napsárgában tündöklő Ducati-pilóták szépen elszakadtak az üldözőktől, még török vetélytársuk sem tudta velük tartani a tempót. Razgatlıoğlu azonban nem lehetett nyugodt, mivel Petrucci fokozatosan zárkózott fel rá. A nyolcadik helyért folyó csatából egyelőre Alex Lowes jött ki a legjobban.

Hat körrel a vége előtt Aegerter igyekezett nyomás alá helyezni Rea-t, de tőlük függetlenül esett el az eddig zseniális teljesítményt nyújtó Petrucci a negyedik helyről.

Az utolsó körre fordulva Aegerter továbbra is szorongatta a Kawasaki versenyzőjét, ám végül nem sikerült megelőznie. Álvaro Bautistának ismét sikerült óriási előnnyel behúznia a futamot, mögötte csapattársa, majd Razgatlıoğlu ért célba a második és harmadik helyen.

A futam végeredménye: