2024. április 24. 12:15
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu szerint ez az egyetlen esélye Bautista ellen

Razgatlıoğlu szerint ez az egyetlen esélye Bautista ellen

A 2023-as Superbike-világbajnokság első edzésnapjának második helyezettjeként Misanóban Toprak  Razgatlıoğlu végzett. A Yamaha versenyzőjének a futamokra még egy kis javulásra van szüksége ahhoz, hogy kihívója lehessen Álvaro Bautistának.

A hűvösebb első edzésen Toprak Razgatlıoğlu érte el a leggyorsabb időt, de a forróbb délutáni körülmények között a Yamaha sztárjának a várakozásoknak megfelelően Álvaro Bautista mögé kellett felsorakoznia. Ennek ellenére a 26 éves versenyző bízik abban, hogy képes lesz nyomás alá helyezni a spanyolt, és futamot nyerni.

Mint mindig a szabadedzéseken, Razgatlıoğlu most is az R1-es versenybeállításaira koncentrált, és nem feltétlenül a gyors körökre törekedett.

Még a hőség sem állhatott Bautista útjába Misanóban

„Húsz kört tettem meg igazán meleg körülmények között. Alapvetően elégedett vagyok, de néhány kanyarban még javítanunk kell a fékek beállításán, hogy egy kicsit könnyebb dolgom legyen Álvaro ellen. A tempóm nem volt túl jó, de jobb volt, mint a többieké. Álvaro nagyon gyors ilyen körülmények között a Ducatival. Nekem jó lenne, ha szombaton kicsit hűvösebb lenne, mert voltak gondjaim. Most is a győzelemért fogok harcolni, ahogyan mindig.”

A 2021-es világbajnok 1:34.154-es idejével jó 0,6 másodperccel volt lassabb, mint a májusi misanói teszten.

„Akkor gyorsabb voltam, mert hűvösebb volt. Akkor maximum 40 fokos volt az aszfalt, most pedig 50. Amikor ilyen meleg van, másképp viselkedik a motor, de összességében jó munkát végeztünk.”