back to top
2024. május 13. 06:58
KezdőlapMotoGPElszomorító mérföldkőhöz érkezik Marc Márquez az indiai hétvége vasárnapján

Elszomorító mérföldkőhöz érkezik Marc Márquez az indiai hétvége vasárnapján

Marc Márquez kénytelen volt egy nappal elhalasztani indiai útját, mert a HRC csapat mintegy 30 másik tagjához hasonlóan ő sem kapott még vízumot az induláshoz, amit valójában keddre terveztek.

A MotoGP szupersztárja már nagyon várja a Buddh International Circuit MotoGP-premierjét: „Nagyon szeretnék már találkozni az indiai szurkolókkal. Mindig gyönyörű pillanat, amikor egy új országba, új emberekhez és új rajongókhoz visszük a MotoGP-t, hogy megoszthassuk velük a sportunkat és a szenvedélyünket.”

A 30 éves spanyol, aki jelenleg csak 19. a világbajnokságban, ugyanakkor tudja: „Sokat kell majd dolgoznunk, hogy mindent megértsünk a pályáról és a saját helyzetünkről a motorral kapcsolatban. A cél egy újabb olyan hétvége, mint Misanóban, napról napra építkezni és két jó versenyt futni.”

Figyelemre méltó, hogy az Indiai Nagydíj vasárnapi futamán pontosan 700 nap telik el azóta, hogy Márquez 2021. október 24-én, az Emilia Romagna GP-n, Misanóban eddigi utolsó MotoGP-győzelmét aratta.

Marini egyszerű okból nem hagyná ott a Hondát Marc Márquez helyében

Az 59-szeres MotoGP-győztes és hatszoros világbajnok a királykategóriában legutóbb a szezon legjobb eredményét érte el egy teljes távú GP-futamon Misanóban, ahol a hetedik helyen végzett.

Az ezt követő hétfői teszt csalódást okozott, amit Márquez egyértelművé tett, de legalább egy pillantás a motoros világbajnokság történelemkönyvébe a Honda gyári versenyzője mellett szól az első indiai GP előtt. Ha új pályák kerültek is a naptárba, a MotoGP-s pályafutása során már háromszor nyert premiert: 2013-ban az Austin melletti COTA-ban (Texas), 2014-ben a Termas de Río Hondóban (Argentína) és 2018-ban Buriramban (Thaiföld).

Testvére, Álex Márquez megerősítette a jelenlegi MotoGP-pilóták véleményét a Buddh International Circuit kapcsán: „A Ducati versenyzői biztosan gyorsak lesznek. Miller, Binder és Marc azok a pilóták rajtuk kívül, akik azonban egy kicsit jobban tudnak alkalmazkodni.”

Marc Márquez viszont így nyilatkozott, amikor az első indiai futam győzteséről kérdezték: „Ha fogadnom kellene, Pecco Bagnaiára tenném a pénzem, mert ő ünnepelhette a legtöbb győzelmet ebben a szezonban. Szóval biztosra megyek.”