back to top
2024. július 27. 01:35
KezdőlapMotoGPMarini egyszerű okból nem hagyná ott a Hondát Marc Márquez helyében

Marini egyszerű okból nem hagyná ott a Hondát Marc Márquez helyében

Luca Marini szerint fantasztikus lenne, ha Marc Márquezzel márkatársak lennének, mert akkor azonos feltételek mellett mérhetnék össze a tudásukat. A VR46 pilótája azonban most nem hagyná ott a Hondát a nyolcszoros világbajnok helyében.

Az idei átigazolási piac talán legnagyobb érdeklődésre számon tartott kérdése, hogy Marc Márquez jövőre is a Hondánál kezdi-e meg a szezont. A spanyol versenyzőnek 2024-ig van szerződése, így papíron egyértelmű lenne a helyzet, ám az elmúlt időszakban számos pletyka felmerült az esetleges távozásával kapcsolatban, és több gyártóval is szóba hozták.

Csak játszadozik, vagy Marc Márquez tényleg a Ducatira cserélheti a Hondát?

Legutóbb a Gresini kapcsán merült fel a neve, olyannyira, hogy akadt, aki már-már kész tényként közölte a váltást. Azóta ennek az ellenkezője is megjelent, és maga az érintett is megszólalt, így a házasság korántsem annyira biztos, mint ahogyan azt az említett cikkben taglalták. Mindenesetre ha összejönne, akkor ugyanolyan motort vezetne, mint a VR46 pilótái.

„Fantasztikus lenne – nyilatkozta Luca Marini a GPone-nak, amikor erről a lehetséges forgatókönyvről kérdezték. – Nagyszerű lenne, ha egy ilyen szintű versenyző ugyanolyan motoron menne, mint én, mivel össze tudnánk hasonlítani az adatainkat, és ugyanolyan körülmények között mérhetnénk össze magunkat. Abszolút sok van még a spanyolban.”

Márquez maga is aktívan tett azért, hogy a közelmúltban felerősödjenek a híresztelések vele kapcsolatban. Hogy ezzel mi a célja, az a nyilvánosság számára nem egyértelmű, mindenesetre elmondása szerint hamarosan kiderül, hogy hogyan döntött. Ugyanakkor könnyen elképzelhető, hogy a pletykák gerjesztésével csupán nyomást akar gyakorolni a Hondára. Marini mindenesetre most nem hagyná el a szenvedő japán gyártót a 30 éves motoros helyében.

„Játszadozik a Hondával – tette fel a költői kérdést, majd elmondta, hogy a pénzügyi szempontok biztosan Márquez jelenlegi munkaadója mellett szólnak. – Nem tudom, én személy szerint nem adnám fel azt a tizenkétmillió eurót [körülbelül 4,6 milliárd forint – a szerk.], amelyet szezononként keres, emellett a motor sem ugyanolyan, mint a bajnokság kezdetén. Rengeteget fejlődtek. Meglepődnék, ha most távozna.”

Korábban fontolgatta, de Marc Márquez nem lép Fernando Alonso útjára

Márquez legutóbb úgy fogalmazott, hogy három opció szerepel a fejében, amelyekről annyit lehet tudni, hogy az egyéves kihagyás nincs köztük. A nyolcszoros világbajnok azt is elmondta, hogy az Indiai, illetve a Japán Nagydíj időpontjának környékén fog dönteni, így könnyen elképzelhető, hogy két héten belül tiszta víz kerül a pohárba.