back to top
2024. május 03. 23:36
KezdőlapMotoGPElőször beszélt rosszul sikerült tesztjéről Rins, aki nem tudott jó hírekkel szolgálni

Először beszélt rosszul sikerült tesztjéről Rins, aki nem tudott jó hírekkel szolgálni

Álex Rins beszámolt arról, hogyan zajlott az aragóniai tesztje, amely nem úgy sikerült, ahogyan remélte. A spanyol pilóta továbbra sem tudja, mikor versenyezhet újra.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, kiderült, hogy Álex Rins a következő két versenyhétvégén sem lehet ott Indiában, illetve Japánban. Az LCR pilótája még a mugellói sprintfutamon szenvedett súlyos balesetet, amelynek következtében eltört a síp- és a szárkapocscsontja. A 27 éves motoros nemrég megszólalt az állapotával kapcsolatban, de nem tudott igazán biztató hírekkel szolgálni.

Ahogyan az egy ilyen súlyos sérülésnél lenni szokott, Rins nemrég kipróbálta, hogy milyen számára a motorozás többé-kevésbé versenytempóban. Ezt a Honda Superbike-motorján, a CBR1000-esen vagy becenevén Fireblade-en tette meg Aragónban, ám a tapasztalatok nem voltak kielégítőek. Ennek hatására úgy döntöttek, hogy tovább halasztják a visszatérést.

„Először egy kismotorral gyakoroltam, majd két hete a MotoGP barcelonai [hétvégéjéről] elvezettem a MotorLand Aragónba, és ott egy Honda CBR1000 Fireblade-del edzettem – nyilatkozta. – Arról szólt, hogy visszanyerjem a tempómat. Háromszáz kilométer per órás sebességgel hajtottam, keményen gyorsítottam ki, majd keményen fékeztem, és teszteltem, hogyan érzem magam. Persze a Fireblade egy teljesen más motor, mint a MotoGP-s Hondám, mégis nehéz nap volt, nagy fájdalmaim voltak. Azonban folytatjuk a munkát, a konditeremben és a fizioterapeutámmal [egyaránt].”

Folytatódik Rins kálváriája, szeptemberben sem térhet vissza a MotoGP mezőnyébe

Rinsnek a csavarok okoznak még mindig fájdalmat, emiatt továbbra sem tud visszatérni a versenypályára. Olyannyira, hogy az sem kizárt, hogy az október 15-e és 29-e között esedékes tripla hétvégét is ki kell majd hagynia. Ezzel kapcsolatban ő sem tudott olyat mondani, amely bizakodásra adna okot csapata, illetve szurkolói számára.

„Hogy őszinte legyek, nem ment olyan jól, mint ahogyan vártam és reméltem – utalt a tesztre. – Nem tudom, mi lesz most a következő lépés. Mindent megteszek, hogy minél hamarabb visszatérjek a MotoGP-pályákra.” Ami biztos, hogy a következő két fordulóban a Honda tesztpilótája, Stefan Bradl helyettesíti, aki az azt követő három hétvégén is bevethető lesz, ha kell.

A nyári szünetben hivatalossá vált, hogy Rins nem tölti ki kétéves szerződését, és az idei szezon végén elhagyja az LCR Hondát, jövőre pedig már a Yamaha pilótája lesz. Korábban elmondta, hogy nincsenek olyan szándékai, hogy a sérülésére hivatkozva kiülje az idény hátralévő részét, de most már ezzel a lehetőséggel is számolni kell, függetlenül attól, hogy akar-e ilyesmit tenni.