back to top
2024. május 03. 06:43
KezdőlapMotoGPSzokatlan probléma miatt csúszott a program az indiai hétvége első napján

Szokatlan probléma miatt csúszott a program az indiai hétvége első napján

45 percet csúszott a Moto3 és a Moto2 második edzése, valamint a MotoGP edzése az Indiai Nagydíj pénteki napján. Sajtóértesülések szerint ennek az volt az oka, hogy a pályabírók egy része nem volt hajlandó teljesíteni a feladatát, amíg nem kapták meg az alapvető ellátást.

Azok után, hogy a hét első fele csak a problémákról szólt az Indiai Nagydíjjal kapcsolatban, a hétvége első napja sem zajlott le zökkenőmentesen. Mint ismert, sokak utazását megkeserítette, hogy nem kapták meg időben a vízumukat, ám végül mindenki odaért a helyszínre, akinek oda kellett. Pénteken azonban ismét adódtak gondok.

Bizonyára sokaknak feltűnt, hogy a Moto3 második edzése 45 perccel később kezdődött a menetrendben szereplő időponthoz képest, hiszen magyar idő szerint 9:45 helyett 10:30-kor gurultak pályára a motorok. Ennek következtében természetesen a Moto2 második edzése, valamint a MotoGP edzése is ugyanennyit csúszott.

A nézők először azt a tájékoztatást kapták, hogy a késlekedés pálya állapotával kapcsolatos problémák miatt történik. Ilyenkor a rendező jobb híján gyakran megmutatja, hogy az aszfaltcsík kérdéses részét, hogy legalább az ott zajló munkálatokat lehessen követni. Most azonban nem volt szó ilyesmiről, így felmerült a gyanú, hogy valójában egészen más áll a háttérben.

Marini volt a leggyorsabb, Marc Márquez, Quartararo és Bagnaia is bejutott a Q2-be

Nos, a The-Race.com értesülései szerint valóban ez utóbbi volt a helyzet. A brit szakportál beszámolója alapján a Moto3-asok azért nem hagyhatták el a garázst, mert nem volt elég pályabíró a kanyaroknál. Ennek pedig az volt az oka, hogy sokan nem voltak hajlandóak dolgozni a 35 fokos melegben, amíg nem kapnak vízellátást az illetékesektől.

A portál ezzel kapcsolatban a MotoGP kereskedelmi jogait birtokló Dornát is megkereste, ám a szóvivő csupán annyit mondott, hogy „logisztikai gondokról” volt szó, a részletekről nem számolt be. A paddockban egyébként egy másik lehetséges ok is felmerült, méghozzá egy rejtélyes versenyzői értekezlet: a királykategória huszonkét jelen lévő pilótája csütörtök estére tervezett összeülni, de állítólag a pénteki ebédszünetben is találkoztak.

Amennyiben valóban volt ilyesmi, akkor vélhetően a Buddh International Circuit biztonságát vitatták meg. Ezzel kapcsolatban viszont aligha kell aggódni, hiszen a csütörtöki pályabejárás megnyugtatta a mezőny tagjait. Pol Espargaró kijelentette, hogy korábban túlságosan szigorúak voltak a helyszínhez, és nincsenek komoly gondok ezen a téren, ellenben a szezon egyik legszórakoztatóbb aszfaltcsíkjának tartja.