2024. április 27. 14:32
KezdőlapSuperbikeBautistának leesett az álla, de teljes mértékben megérti riválisai döntését

Bautistának leesett az álla, de teljes mértékben megérti riválisai döntését

Két Superbike-bajnok, Jonathan Rea és Toprak Razgatlıoğlu is csapatot vált a következő szezonra. A világbajnokságot vezető Álvaro Bautista elmagyarázta, mit gondol versenytársai döntéséről.

Toprak  Razgatlıoğlu rendesen felkavarta az állóvizet a Superbike-világbajnokságban azzal, hogy a 2024-es és 2025-ös szezonra a Yamaháról a BMW-re vált. Ez lehetőséget teremtett Jonathan Rea számára, hogy a Kawasakinál eltöltött kilenc év után a Yamahához igazoljon. Ez viszont arra kényszeríti a Kawasakit, hogy megkeresse a rekordbajnok utódját.

Sok megfigyelő számára egyértelmű: ez a két csapatváltás Álvaro Bautista és a Ducati pozícióját erősíti. A világbajnok jó úton halad afelé, hogy sikeresen megvédje címét. A hétvégi aragóniai futamok előtt 57 pont az előnye a második helyezett Razgatlıoğlu előtt.

„Ha a szezon elején azt mondták volna nekem, hogy Toprak a BMW-hez, Jonathan pedig a Yamahához megy, nem hittem volna el” ─ biztosította Bautista a SPEEDWEEK.com-ot.

A MotoGP-paddockban is értetlenül állnak Toprak Razgatlıoğlu döntése előtt

„Motiválniuk kell magukat. Különösen azért, mert a gyártóik nem hoznak új motort, és a maximumot hozzák ki a mostaniból. Ha még egy szezonon át ugyanabban a csapatban maradnának ugyanazzal a motorral, minden ugyanúgy alakulna számukra. Ilyen körülmények között nehéz nagy lépést tenni előre egyik évről a másikra, túl magas a bajnokság színvonala. Tehát valamit változtatniuk kell saját maguknak, amiről azt gondolják, hogy gyorsabbak lesznek tőle.”

„Érdekes lesz látni, hogyan tudnak alkalmazkodni az új motorhoz. Toprak a negyedik évét tölti a Yamahánál, valószínűleg gyorsabban tud alkalmazkodni egy másik motorhoz. Jonathan kilenc éve van a Kawasakinál, számára nagy kihívás lesz az alkalmazkodás. Ez a két motor nagyon különböző, izgatott vagyok. Ez azt mutatja, hogy Jonathannak még mindig megvan az ereje és az éhsége, hogy győzelmekért küzdjön. Máskülönben maradt volna a Kawasakinál, de újra győzni akar, ez nagyon bátor lépés tőle.”