back to top
2024. május 02. 06:33
KezdőlapMagyarokMagyar tehetség kapott szerződést a KTM-től

Magyar tehetség kapott szerződést a KTM-től

A KTM kétéves szerződést kötött a motokrosszos Katona Áronnal. A 13 éves tehetség többek között a világversenyeken és a kategóriaváltás során élvezheti az osztrák gyártó műszaki és szakmai támogatását.

Nagy lehetőség előtt áll Katona Áron, a 13 éves motokrosszos tehetség. A magyar versenyző ugyanis kétéves szerződést írt alá a terepmotorozásban világelső KTM-mel, amelynek így 2025-ig élvezheti a támogatását. Ezzel olyan távlatok nyílhatnak meg előtte, amelyekről nem sok honfitársunk álmodhat, pláne nem ilyen korban.

Katona Áron csapata, a HTS Team beszámolója szerint a támogatás fő fókuszát a jövő évi világversenyek, vagyis a világ- és az Európa-bajnokság jelentik. Ezeken még a 85 köbcentiméteres kategóriában fog indulni, utána pedig még év közben a 125-ös géposztályra vált. Ennek során a KTM műszaki és szakmai támogatását élvezheti, a HTS istálló közreműködésével.

Katona Áron már ötévesen elkezdte pályafutását, és folyamatosan lépkedett felfelé a ranglétrán. Eddigi karrierjének legnagyobb sikerét a 85 köbcentisek között elért 2021-es világkupa-győzelem jelenti. Jelenleg az egyik legmagasabb szintű nemzetközi bajnokságban, az ADAC Junior Cupban versenyez, ahol tavaly megválasztották az év újoncának, idén pedig egy fordulóval a vége előtt a második helyen áll az összetettben, 22 ponttal lemaradva a holland Dani Heitink mögött.

 

„Egy álmom vált valóra azzal, hogy a KTM közvetlen támogatását élvezhetem, amiért rendkívül hálás vagyok – nyilatkozta. – Még hosszú az út, amit meg kell tennem a sportban, ezért továbbra is azzal az alázattal kívánom végezni a dolgom, ahogy tettem eddig is. Nagy lehetőséget kaptam. Azon leszek, hogy élni tudjak vele, és még feljebb vezessen az utam a motokrossz világában.”

„A csapat alapítása óta azon dolgozom, hogy a magyar fiataloknak egy olyan hátteret tudjak biztosítani, amivel meg tudják magukat mutatni a nemzetközi sportéletben – fogalmazott Horváth Lajos, a HTS KTM tulajdonosa. – Hatalmas öröm számomra, hogy az elmúlt tizenkét év munkájának és Áron kivételes tehetségének köszönhetően a KTM felfigyelt rá, és szárnyai alá vette őt. Különösen fontos csapatunk számára ez a pozitív hír ebben a tragikus évben.”