2024. április 27. 11:40
KezdőlapMagyarokBajnoki címet és dobogót hozott a hétvége a magyar motorosok számára

Bajnoki címet és dobogót hozott a hétvége a magyar motorosok számára

A Hungarian Motorsport Academy motorosai közül négyen álltak rajthoz a hétvégén. Közülük a Northern Talent Cup hockenheimi zárófordulójában dobogóra álló Vincze Martin, valamint az újabb bajnoki címet szerző Surányi Balázs érte el a legkiemelkedőbb eredményt.

Hockenheimben zárultak a Nemzetközi Német Gyorsasági Motorosbajnokság (IDM) idei versenyei, amelyen Kovács Bálint és Vincze Martin is képviselte a HMA színeit. Vincze számára a bajnoki dobogó elérése volt a cél a Northern Talent Cup sorozatban: a szombati napon ezt a célját el is érte, hiszen a nyolcadik helyről rajtolva végül nagy csatában a dobogó legalsó fokára állhatott. A vasárnapi futamon még jobban összesűrűsödött a mezőny, már a pontszerző helyekért is óriási csatákat vívtak a fiatal versenyzők. Vincze Martin végül a nyolcadik helyen fejezte be a futamot. A bajnokságban 192 pontot gyűjtve, egy futamgyőzelmet és további három dobogós helyet szerezve a negyedik pozíció lett az övé.

 

Kovács Bálint a Superbike géposztályban végig a középmezőnnyel tartotta a tempót: az időmérőt a tizedik helyen fejezte be, miután sikerült megtalálniuk a megfelelő beállításokat, amit a futamokon is kamatoztathatott. Az első versenyen a tizenegyedik, a másodikon a tizedik helyen intette le a kockás zászló, a bajnokságban sikerült a legjobb tízen belül zárnia, a nyolcadik pozícióban.

 

Zanócz Noel az olaszországi sikerek után az Európa-bajnokság legutolsó fordulóján állt rajthoz az EMX125 mezőnyében, Angliában. A kvalifikáción a tizenkettedik legjobb idő lett az övé, az első futamon végig az élmezőnyben motorozott, végül a hetedik helyen fejezte be a versenyt. A második futamon kissé hátrébb csúszott, de így is sikerült az előkelő tizedik helyen befejeznie a hétvégét, és az egész évben nyújtott konstans, erős pontszerző pozícióival végül 60 versenyző közül a nyolcadik helyen fejezte be az Európa-bajnokságot.

 

Surányi Balázs számára nem alakulhatott volna jobban a hétvége: a Cseh Supermoto-bajnokság futamain az S2-es géposztályban sikerült megőriznie a hibátlan mérlegét a bajnokságban, az összes futamon győzelmet aratva végül a bajnoki címet is megszerezte, csakúgy, mint az Osztrák Supermoto-bajnokságban.