back to top
2024. május 09. 15:03
KezdőlapMotoGPMarinit megműtötték, majd üzent a visszatéréséről

Marinit megműtötték, majd üzent a visszatéréséről

Luca Marini sikeres operáción esett át, miután az Indiai Nagydíj sprintfutamán kulcscsonttörést szenvedett. Az olasz versenyző a közösségi médiában üzent követőinek.

Luca Marini számára borzalmasan végződött az Indiai Nagydíj hétvégéje, ráadásul idő előtt be kellett fejeznie a történelmi fordulót. A VR46 pilótája ugyanis a sprintfutam rajtja után ütközött Marco Bezzecchivel, és ő volt az, aki pórul járt. Csapattársával ellentétben ugyanis elesett, majd később kulcscsonttörést állapítottak meg nála, így haza kellett utaznia.

Miközben Bezzecchi másnap megnyerte a versenyt, Marinit aznap műtötték meg. A beavatkozás sikeresnek bizonyult, és nem sokkal később már a közösségi médiában üzent. „És ez is megvan – írta saját Instagram-oldalán, ahol két képet is mellékelt az operáció utáni időszakból. – Köszönet dr. [Giuseppe] Porcellininek és csapatának. Nem ez a legjobb időszakom, de kezdjük el a visszaszámlálást, hogy minél hamarabb újra nyeregbe szállhassak. Hamarosan találkozunk, MotoGP!”

Ami biztos, hogy az ezen a hétvégén esedékes Japán Nagydíjat kénytelen lesz kihagyni. Amikor pedig visszatér, akkor sem lesz ideális hétvégéje, és nem csak az esetleges fájdalom miatt. A sportfelügyelők ugyanis úgy döntöttek, hogy két hosszú körös büntetéssel sújtják a 26 éves motorost, amiért balesetet okozott.

„Ez egy olyan típusú versenybaleset, amely akkor történhet meg, amikor két versenyző az első helyeken küzd – magyarázta Pablo Nieto, a VR46 csapatmenedzsere. – Nagyon sajnáljuk, azért is, mert Luca bal oldali kulcscsonttörést szenvedett. A legjobbakat kívánjuk neki, és várjuk, hogy minél hamarabb a pályán láthassuk, hogy továbbra is a legerősebb srácokkal küzdhessen ezen a szinten.”

Marini jelenleg a bajnokság nyolcadik helyén áll 135 egységgel a neve mellett, és szerencséjére viszonylag kényelmes, 26 pontos előnnyel rendelkezik a közvetlenül mögötte álló Jack Millerrel szemben, aki ráadásul borzasztó formában van. Kiesése a csapatok közötti világbajnokságot illetően lehet fájdalmas, hiszen így a Pramackal szembeni 53 pontos hátrány minden bizonnyal növekedni fog. A gyári Ducatival szemben 56 egységnyi az előny, de Enea Bastianini Motegiben sem lesz ott a motoron.