back to top
2024. május 17. 07:34
KezdőlapMotoGPMarc Márquez már meghozta a döntését a jövőjéről?

Marc Márquez már meghozta a döntését a jövőjéről?

Marc Márquez leszögezte, világos elképzelései vannak a jövőjét illetően, vagyis könnyen lehet, hogy már meghozta a döntését. Annak viszont nem tulajdonított agy jelentőséget, hogy Motegiben találkozik a Honda japán vezetésével.

Továbbra sem került pont a Marc Márquez jövőjével kapcsolatos kérdésre, de a legutóbbi hírek alapján úgy tűnik, hogy most már nagyon közel van a válasz. Az Indiai Nagydíj hétvégéjén ugyanis olyan hírek röppentek fel, hogy a spanyol versenyző elhagyja a Hondát, és a Gresinihez igazol, ahol öccsével, Álex Márquezzel fog egy csapatnál versenyezni 2024-ben.

Készülőben a szenzáció: Marc Márquez elhagyja a Hondát?

A beszámolók szerint Márquez több csapattal is tárgyalt az elmúlt időszakban. A KTM-re azonban legkorábban 2025-ben ülhet fel, hiszen már így is túl sok versenyzőjük van a jövő évre. Könnyen lehet, hogy pont ezért akar csupán egyéves szerződést kötni a következő istállójával, és állítólag ez az, amiért a Pramac nem jött össze neki. Sajtóértesülések szerint ugyanis a felek felvették a kapcsolatot, de az olasz istálló ragaszkodott a kétéves megállapodáshoz.

Márquezt természetesen megkérdezték a jövőjével kapcsolatban. Korábban úgy fogalmazott, hogy három opció van a fejében, mostani szavai alapján viszont nagyon úgy tűnik, hogy sikerült választania. „Világos elképzeléseim vannak, tudom, hogy mit keresek – nyilatkozta az olasz Sky-nak. – A pályán száz százalékot adok, és továbbra is a legjobbamat fogom nyújtani, amíg Hondát vezetek, mert annyira sokat adtak nekem.”

Amennyiben az információk helytállóak, úgy vélhetően a Japán Nagydíj után jöhet a bejelentés. Márquezt ugyanis 2024-ig köti szerződés a Hondához, így a feleknek meg kell egyezniük, hogy milyen körülmények között bontják azt fel. Erre pedig aligha van jobb alkalom, mint a motegi hétvége, ahol Márquez személyesen mondhatja el a Honda japán vezetésének, hogy el akarja hagyni a gyártót.

A nyolcszoros világbajnokot erről is faggatták, és ő nem is tagadta, hogy le fog ülni a gyártó első embereivel. Azonban igyekezett kicsinyíteni ennek az eseménynek a jelentőségét. „Mi van abban, ha Motegiben lesz egy találkozó a japán vezetőkkel? – kérdezett vissza. – Már sok találkozót tartottunk, a lényeg az, hogy keresik a megoldást, hogy egy jobb projektet hozzanak létre.”

Marc Márquez továbbra is titkolózik: Mindenki számára a legjobb megoldást keresem

A Honda az Amerikai Nagydíj óta mindenképpen a legjobb hétvégéjét teljesítette Indiában. Márquez a sprintfutamon harmadik lett, és könnyen lehet, hogy vasárnap is az első háromban végez, ha nem esett volna el. Csapattársa, Joan Mir az ötödik pozíciót érte el, és az LCR Hondák is pontot szereztek. Mindez azonban már aligha befolyásolja a 30 éves pilóta döntését, akármi is legyen az.