back to top
2024. május 05. 09:35
KezdőlapMotoGPMarc Márquez továbbra is titkolózik: Mindenki számára a legjobb megoldást keresem

Marc Márquez továbbra is titkolózik: Mindenki számára a legjobb megoldást keresem

Marc Márquez az indiai sprintversenyen elért 3. helye után elismerte, hogy a szerencsés körülmények is közrejátszottak. Ami a jövőt illeti, azt mondja: „A legjobb megoldást akarom”.

Marc Márquez számára végre kijött a lépés, összejött a dobogó, és a sokak által már temetett Hondával a 19. helyről a 17. helyre lépett előre a világbajnokságban. Ez volt a Repsol Honda sztárja számára a szezon eddigi csúcspontja? Visszanyerte vajon az önbizalmát?

„Igen, ez egy jó verseny volt, de az is előnyömre vált, hogy jó pozícióban voltam az első kanyar után. Mivel Marini bukott, Bezzecchi pedig visszaesett, így két olyan versenyző hiányzott az élről, akik gyorsabbak voltak nálam. Brad Binder pedig csak a 13. helyről indult… Ez lehetőséget adott nekem a dobogóra. Be kell vallanom, hogy az utolsó öt körben hatalmas kockázatot vállaltam. Úgy vezettem, mintha a kvalifikáción lennék, és nagy nyomást gyakoroltam a motor elejére.”

„A futam elején úgy gondoltam, hogy ennek bukás lesz a vége, de ez nem számított nekem, mert a szemem előtt láttam a dobogót. Hasonló volt a vasárnapi futamhoz Le Mans-ban. Mindenesetre ez egy jó nap volt. Tudjuk, hogy vasárnap nehezebb lesz a 21 körös távon, de úgy tűnik, hogy nemcsak nekem megy jól ezen a pályán, hanem Joannak is. Ez fontos, különösen nekem, mert itt azok a Michelin hátsó gumik vannak, a keményebb burkolattal, mint Ausztriában, amivel a szokásosnál több gondom van. Próbálok nagyon egyenletesen vezetni, és elkerülni a kicsúszásokat.”

Továbbra is zajlanak a találgatások Márquez jövőjét illetően, melyekre a spanyol így reagált:

„Természetesen hallottam ezeket a megjegyzéseket, de senki sem lát a fejembe. Már a misanói teszten elmagyaráztam, hogy csak egy-két-három ember tudja körülöttem, hogy mit gondolok és mit tervezek. Nagyon okos vagyok, és tudom, mire van szükségem és mit akarok. Mindenki számára a legjobb megoldást keresem.”