back to top
2024. május 05. 06:06
KezdőlapMotoGPMarini nemcsak egy hosszú körös büntetést, de egy kulcscsonttörést is bezsebelt a...

Marini nemcsak egy hosszú körös büntetést, de egy kulcscsonttörést is bezsebelt a sprintfutamon

Álex Márquez után Luca Marini a következő MotoGP-pilóta, aki sérülés miatt kihagyja a hétvége további részét. A VR46 versenyzőjét a sprintfutamon Marco Bezzecchivel történt balesete okán meg is büntették.

Luca Marini pénteken a nap legjobb idejével zárt, a szombat reggeli kvalifikáción pedig a 4. rajthelyével jó pozíciót szerzett a MotoGP indiai premierjére. A 26 éves olasz hétvégéje azonban nem sokkal a sprint rajtja után kedvezőtlen fordulatot vett: Marini az első kanyar előtt nem fékezte le kellőképpen a Ducati GP22-esét, és beleszaladt a Mooney VR46-os csapattársa, Marco Bezzecchi motorjának hátuljába, méghozzá pont az első kanyarban.

Bezzecchi motoron maradt, de visszaesett a mezőny végére. Marini maga bukott, és bal kulcscsonttörést szenvedett.

Martín nyerte a történelmi sprintversenyt, Marc Márquez végre a dobogón

A „túl ambiciózus” hozzáállásáért és a Bezzecchivel való érintkezésért, amely jelentősen befolyásolta a világbajnoki harmadik helyezett futamát, Marini hosszú körös büntetést kapott a FIM MotoGP stewardjaitól. A szabálysértés ugyanis a felelőtlen motorozás kategóriájába tartozik.

Valentino Rossi testvérének a büntetését a következő GP-futamon kell letöltenie. Ami biztos, hogy ez nem Indiában lesz. Az olasznak műtéten kell majd átesnie, de a beavatkozást először otthon végzik el. Csapata szerint emiatt a Japán Nagydíjat is kihagyja.