back to top
2024. május 04. 21:55
KezdőlapMotoGPMartín nyerte a történelmi sprintversenyt, Marc Márquez végre a dobogón

Martín nyerte a történelmi sprintversenyt, Marc Márquez végre a dobogón

Jorge Martín rajt-cél győzelmét hozta az első indiai sprintverseny a másfél órás csúszást követően. Marc Márquez végre képes volt bizonyítani, a harmadik helyen hozta be a Repsol Hondát, Marco Bezzecchi pedig óriási felzárkózást produkált az első kanyarban történt incidenst követően.

Magyar idő szerint fél 2-kor nyitott ki a bokszutca a MotoGP-mezőnye számára, mivel a kisebb kategóriák időmérő edzéseit megnehezítő eső annyi vizet eredményezett a pályán, különösen a rajtrácson, hogy biztonsági okokból csúsztatták az eredetileg délben kezdődő sprintverseny rajtját. A gyorsított rajtprocedúra értelmében a versenyzőknek mindössze egy perc állt rendelkezésükre elhagyni a bokszutcát.

Jorge Martín nagyszerűen kapta el a rajtot a második helyen, Marco Bezzecchi és Luca Marini azonban már az első kanyarban összeakadt, így Valentino Rossi féltestvére bukott, ahogyan tőlük függetlenül Stefan Bradl és Pol Espargaró is.

Martín mögé Pecco Bagnaia és a két Repsol Honda zárkózott fel. Bezzecchinek sikerült visszaállnia a futamba a csapattársával történt incidenst követően, és már a 14. helyen haladt Di Giannantonio mögött. Mir az egyes kanyart követően hirtelen elkezdett pozíciókat veszíteni, a hármas kanyarban végül elesett, és a kipufogó átégette a kesztyűjét, mikor próbálta felállítani a motorját, hogy vissza tudjon állni a versenybe.

Martín előnye az élen már közel két másodpercre duzzadt. A hármas kanyar tovább szedte az áldozatait, ezúttal Zarco csúszott ki, de nem sérült meg, így folytatni tudta a versenyt. Bezzecchi a bukásnak köszönhetően már pontszerző helyen haladt.

Brad Binder a negyedik helyen folyamatosan nyomás alatt tartotta Marc Márquezt, ám végül nem sikerült megelőznie. A spanyol klasszis végre örülhetett, a szezon első dobogós helyezését könyvelhette el, Martín pedig negyedik sprintgyőzelmét zsebelte be Indiában. A világbajnok, Pecco Bagnaia a második helyen ért célba.

A MotoGP indiai sprintfutamának végeredménye