2024. április 28. 09:01
KezdőlapSuperbikeBautista hatalmasat hibázott, de a Ducati-öröm mégsem maradt el Aragónban

Bautista hatalmasat hibázott, de a Ducati-öröm mégsem maradt el Aragónban

Álvaro Bautista kétszer is bukott Aragónban, de csapattársa megmentette a Ducati becsületét, és az első helyen zárt a spanyol helyszínen. Toprak Razgatlıoğlu és Jonathan Rea csatájából végül a török került ki győztesen.

Jonathan Rea kezdhette az élről a Superbike-világbajnokság mezőnyének első futamát Aragónban. A Kawasaki versenyzőjének már az első körben meggyűlt a baja Álvaro Bautistával, mivel a spanyol egy szempillantás alatt átvette a vezetést. Toprak Razgatlıoğluval kiegészülve, az élmezőnynek sikerült ellépnie kissé az üldözőktől.

Iker Lecuona kiugrott a rajtnál, így dupla hosszú körös büntetést kapott. Az élboly előnye már másfél másodperc körül mozgott, azonban Bautista megrántotta a gyeplőt az élen, így leszakította magáról két legnagyobb riválisát.

A kilences kanyar végül kifogott a spanyolon, melyre azonnal reagált Razgatlıoğlu, megelőzte Rea-t. A Kawasaki pilótája azonban úgy ismeri ezt a pályát, mint a tenyerét, így nem sokáig viselte el az üldöző szerepet török versenytársa mögött. Bautista ugyan vissza tudott állni a versenybe, de mindössze a 22. helyen haladt.

Az első két helyezett csatáját kihasználva Rinaldi egyre közelebb került hozzájuk. Rea nem tudta magáról leszakítani Razgatlıoğlut, a török alig pár ezreddel, de gyorsabb köröket tudott motorozni nála. Bautista mindeközben feljött a 19. helyre.

Kilenc körrel a vége előtt Rinaldi hátránya mindössze nyolc tizedre csökkent, Razgatlıoğlu folyamatosan nyomás alatt tartotta Rea-t. A Ducati versenyzője fél másodpercet hozott két kör alatt az élen haladókon, így a töröknek lassan védekeznie is kellett.

A verseny utolsó etapjához érkezve Rinaldi feljött a második helyre és célkeresztbe vette Rea-t. Bautista már a 18. helyen haladt. Razgatlıoğlu tudta tartani a tempót Rinaldival, aki négy körrel a vége előtt egy gyönyörű manőverrel utasította maga mögé Rea-t, de a Kawasaki pilótája azonnal reagált az olasz támadására.

Az egyenes végére ismét Rinaldi haladt az élen, hozta magával Razgatlıoğlut is, így Rea már csak a harmadik helyen érkezett. Az olasznak sikerült kimotoroznia némi előnyt, lerázva ezzel magáról az üldözőket. A 24. helyről rajtoló Danilo Petrucci eközben már az 5. pozícióban haladt.

Az utolsó körre fordulva Rinaldi előnye egy másodpercre duzzadt, Bautista nem haladt pontszerző helyen, sőt, sikerült még egyszer elesnie a 16-os kanyarban. Az első három tekintetében nem történt változás: Razgatlıoğlu zárt a második, míg Rea a harmadik helyen.

A Superbike-vb első aragóniai futamának végeredménye