back to top
2024. május 05. 05:44
KezdőlapMotoGPBinder számításait keresztülhúzta Álex Márquez balesete, a futamon mégis bizonyított

Binder számításait keresztülhúzta Álex Márquez balesete, a futamon mégis bizonyított

A Red Bull KTM gyári pilótája, Brad Binder az indiai sprintversenyen kárpótolta csapatát és a negyedik helyen végzett, miután a Q1-ben kiesett.

Akárcsak a péntek délutáni kvalifikáció utolsó szakaszában, Brad Binder a szombat délelőtti első kvalifikáción is küszködött, mivel egy sárga zászló miatt nem tudott javítani. A világbajnoki negyedik helyezett a Q1-ben a negyedik helyen ragadt, és miután Álex Márquez bukott.

Ezt a rajtpozíciót figyelembe véve a Red Bull KTM gyári versenyzője számára a tizenegy körös sprintverseny negyedik helye teljesen kielégítő volt: „Szerencsére remekül rajtoltam, és sikerült kimaradnom az egyes kanyarban kialakult zűrzavarból. Ez volt a legfontosabb. Ettől eltekintve elégedett vagyok a ma elért eredményekkel. A negyedik hely megfelelő, bár természetesen többet akartam.”

Martín nyerte a történelmi sprintversenyt, Marc Márquez végre a dobogón

„Sajnos a kvalifikáción ismét belefutottam a sárga zászlóba. Amikor a 13. helyről indulsz, nem lehetnek nagy elvárásaid, de jól kezdtem a futamot, és rögtön nyertem is néhány pozíciót. A verseny aztán kemény volt, ha őszinte akarok lenni. Észrevettem néhány dolgot, amin mindenképpen javítanunk kell holnapra, de összességében nem panaszkodhatok. A 13. helyről a negyedikre feljutni tizenegy kör alatt nagyszerű. Holnap újra megpróbáljuk ezt a bravúrt.”

„Holnap újra ilyen rajtot kell vennem, ez a legfontosabb. Ha megint jól sikerül, és újra olyan pozícióba kerülünk, mint ma, akkor egy kicsit több tapadást kell találnunk a hátsó keréken, a kanyar bejáratánál és a kanyar kijáratánál. Ha ez sikerülne, az nagyot lendítene rajtunk.”