back to top
2024. május 05. 05:55
KezdőlapMotoGPA Ducati sportigazgatója elismerte, van esély Marc Márquez leigazolására

A Ducati sportigazgatója elismerte, van esély Marc Márquez leigazolására

Paolo Ciabatti reagált a Marc Márquez Gresinihez történő esetleges átigazolásáról szóló hírekre. A Ducati sportigazgatója bevallotta, hogy valóban van esély erre, de hozzátette, nekik nincs nagy ráhatásuk az ügyre, és szintén csak a sajtóból értesültek a pletykákról.

Pénteken robbant a hír, hogy Marc Márquez állítólag döntött a jövőjéről, és 2024-ben a Gresini Ducatinál folytatja a pályafutását. Sajtóértesülések szerint a szerződés aláírása előtt már csak a Hondával kell megegyeznie arról, hogy milyen feltételekkel bontják fel a következő szezon végéig szóló szerződését, erre jó eséllyel a jövő heti Japán Nagydíj hétvégéjén kerülhet sor.

Készülőben a szenzáció: Marc Márquez elhagyja a Hondát?

Ami az olasz gyártót, illetve a szatellitcsapatot illeti, korábban senki nem beszélt arról, hogy van esély erre a forgatókönyvre. Most azonban változott a helyzet, ugyanis Paolo Ciabatti, a bolognaiak sportigazgatója már egészen más hangnemet ütött meg a témában. Szavai alapján pedig egyértelmű, hogy a házasságnak igenis van realitása.

„Ami a Gresinit illeti, úgy tűnik, van lehetőségük, és várják Márquez döntését. Úgy látom, Márquez nagyon gyors itt a Hondával – nyilatkozta a MotoGP kereskedelmi jogait birtokló Dorna munkatársának, Jack Appleyardnak, majd hozzátette, ők is értesültek a szóbeszédről. – Mi is halljuk, amit önök hallanak. Szóval Japánban beszélni fog a Honda vezetésével, és meghozza a döntést. Azonban ez már csak rajta és a csapaton múlik. Nekünk, a Ducatinak megvan a négy szerződtetett versenyzőnk.”

Ezzel a gyári istállóra, illetve a Pramacra célzott, hiszen utóbbinál is komoly beleszólásuk van a pilótakérdésbe. A közelmúltban nem először merült fel annak a lehetősége, hogy Márquez a Gresinihez igazol, ám a San Marinó-i Nagydíj hétvégéjén az is felvetődött, hogy mégis marad a Hondánál. Most viszont ismét távolabb került a japán gyártótól, legalábbis a sajtóban.

„Ezt halljuk, szerintem mindenki tudja – folytatta Ciabatti. – Nincs más lehetőség, ez az egyetlen gazdátlan motor [a jövő évre vonatkozóan], és Márquez azt mondja, hogy három opciója van. Nem tudom, hogy mi ez a három lehetőség. Az egyik, hogy marad a Hondánál, a másik kettőről csak találgatni tudunk. Marc Márquezt és a Gresinit kellene megkérdezni, hogy mi a helyzet.”

Csak játszadozik, vagy Marc Márquez tényleg a Ducatira cserélheti a Hondát?

Az olasz szakember leszögezte, a Ducati nem vesz részt a tárgyalási folyamatban, ugyanis a VR46-hoz hasonlóan a Gresini is nagyobb szabadsággal rendelkezik a pilóták kiválasztása terén. Az ugyanakkor mindenképpen furcsa, hogy látszólag semmi többet nem tud az ügyről, mert ha így van, akkor a bolognai gyártó még csak tájékoztatást sem kap az ügyfelétől egy ilyen horderejű ügyben.