back to top
2024. május 17. 21:06
KezdőlapMotoGPÁlex Márquez bordatörést szenvedett, nem állhat rajthoz Indiában

Álex Márquez bordatörést szenvedett, nem állhat rajthoz Indiában

Álex Márquez nem lehet ott az Indiai Nagydíj sprintversenyén és főfutamán, miután az időmérő első szakaszának végén balesetet szenvedett. A Gresini versenyzőjének két bordája is eltört.

Idő előtt ért véget Álex Márquez számára az Indiai Nagydíj hétvégéje. A spanyol pilóta az időmérőn szenvedett balesetet, és rögtön látszott, hogy megütötte magát. Végül előbb az orvosi központba, majd kórházba szállították, ahol a vizsgálatok kimutatták, hogy nincs versenyzésre alkalmatlan állapotban, így nemcsak a sprintet, hanem a vasárnapi futamot is ki kell hagynia.

A Gresini pilótája továbbjutásra állt a Q1-ben, ám nem sokkal a leintés előtt nagyot bukott a 6-os kanyarban. Mivel az előtte motorozó csapattársa, Fabio Di Giannantonio 1 századdal elmaradt tőle, a többiek pedig a sárga zászló miatt nem tudtak javítani, Márquez Raúl Fernández mögött továbbjutott a Q2-be, ahol azonban már nem tudott részt venni, így a tizenkettedik helyet szerezte meg.

Bezzecchi szoros csatában legyőzte Martínt az indiai időmérőn, két Honda az első hatban

A 27 éves motorost előbb az orvosi központba vitték, de mivel sérülése nem bizonyult kellően enyhének, nem sokkal később a pályakórházba szállították. Ott megállapították, hogy három bordája is eltört a bal oldalon, így számára befejeződött a hétvége. Hogy Japánban ott lehet-e, arról egyelőre egyáltalán nem esett szó.