back to top
2024. május 17. 12:53
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró szerint veszélyes hibát követtek el, de elnézést kért az ordítozásért

Aleix Espargaró szerint veszélyes hibát követtek el, de elnézést kért az ordítozásért

Aleix Espargaró elárulta, az Indiai Nagydíj időmérőjén és sprintfutamán is szenvedett. A spanyol versenyző látványosan kifakadt, amikor csapata túl korán küldte őt ki a garázsból, és bár azt fenntartja, hogy hibáztak, a reakciójáért elnézést kért.

Amióta Aleix Espargaró megnyerte a Katalán Nagydíjat, nem alakulnak számára jól a dolgok. Misanóban csak a középmezőnyben motorozott, de ott az a pálya nem feküdt az Apriliának, és egyik versenyzőjüknek sem ment igazán jól. Ez utóbbi az Indiai Nagydíj hétvégéjéről is elmondható, de ezúttal egyéni és csapatszinten is vannak látványos hibák.

Martín nyerte a történelmi sprintversenyt, Marc Márquez végre a dobogón

A 34 éves pilóta csupán a tizedik helyről indulhatott, miután az időmérőn nem szerepelt jól. A sprint elején balszerencséje volt, mert borzasztóan jött ki számára Luca Marini és Marco Bezzecchi balesete, amelyben előbbi kulcscsonttörést szenvedett, így a főversenyen már nem állhat rajthoz. Aztán pedig a gyári Aprilia motorosa is elesett.

„Vannak napok, amikor jobb az ágyban maradni, és nem kimozdulni – kezdte az értékelést a mezőny korelnöke. – A mai nap is ilyen volt. Az időmérőn sokat küszködtem, amikor megpróbáltam gyorskört futni. A tizedik rajthely nagyon rossz eredmény. A sprint első kanyarjában Marini és Bez balesete blokkolta előttem az utat. Aztán, amikor megpróbáltam visszaszerezni a pozíciókat, teljesen szélesre mentem. A mai nem volt egy jó verseny, nem voltam igazán gyors a motoron, aztán pedig buktam. Holnap [újra] megpróbáljuk.”

A kvalifikáción ráadásul látványosan kifakadt a csapatra. Történt ugyanis, hogy a szerelői túlságosan hamar engedték őt ki a garázsból, és mivel még percek voltak hátra a Q2 kezdetéig, vissza kellett tolni a motorját. Miután ez megtörtént, Espargaró ordítani és csapkodni kezdett. Később elismerte, hogy ez nem a legjobb reakció volt.

„Nagy hibát követtünk el a kommunikáció terén, ami elég veszélyes az erőforrásra és a gumikra nézve, ezzel együtt a reakcióm nem volt megfelelő – fogalmazott. – Bocsánatot kértem a szerelőimtől, a srácaimtól, mert nem jól reagáltam. Néha azonban van ilyen, amikor nagy a feszültség. Nem érdekelnek [a reakciók a közösségi médiában]. Ez az én csapatom, az én családom, és nyilvánvalóan [előfordul, hogy] hibázom, amikor nagy a feszültség, és jó, ha nyíltak vagyunk.”

Espargaró a főfutamon javíthat az eddig borzalmasan sikerült hétvégéjén. A háromszoros MotoGP-futamgyőztes továbbra is az ötödik helyet foglalja el a bajnokságban, ám a sprintversenyen negyedik helyen végző Brad Binder ellépett tőle. Szerencséjére a közvetlenül mögötte lévő lévő Johann Zarco szintén bukott, így ő sem szerzett pontot.