back to top
2024. május 21. 19:24
KezdőlapMotoGPÁlex Márquez szavai könnyeket csalnak a szemünkbe ─ így bátorítja testvérét

Álex Márquez szavai könnyeket csalnak a szemünkbe ─ így bátorítja testvérét

A 2023-as szezont követően Marc Márquez versenyzői életének egy nagy fejezete ér véget azzal, hogy távozik a Hondától. Testvére, Álex bátorító szavakkal illette testvérét a bejelentést követően.

Szerdán kora délután hivatalosan is bejelentették, hogy Marc Márquez és a HRC útjai a  szezon végén elválnak. A Repsol Honda gyári csapatától való távozás tizenegy együtt töltött év, hat MotoGP-cím, 59 GP-győzelem és 101 dobogós helyezés után elérzékenyült a 30 éves szupersztár. Este a közösségi média csatornáin üzent „szíve csapatának”.

Ezzel a videóval búcsúzik Marc Márquez a Hondától

Álex Márquez, aki 2022 végén hagyta el a Hondát a Ducatiért, együtt érez testvérével: „Tudom, hogy nem volt könnyű napod, de bátor ember vagy, és az élet megjutalmazza azokat, akiknek van bátorságuk! Kevesen tudják, min mentél keresztül 2020 óta, és itt az ideje, hogy újra 100 százalékosan élvezd azt, amit a legjobban szeretsz” ─ üzente testvérének a fiatalabbik Márquez.

2020-ban a Márquez testvérek már csapattársak voltak a Repsol Hondánál, most pedig minden jel arra mutat, hogy 2024-ben újra együtt versenyeznek majd a Gresini Racingnél. A hivatalos megerősítés azonban még várat magára.