back to top
2024. május 01. 01:48
KezdőlapMoto2Aki Ajo: Acostának nem kell minden versenyen a győzelemért harcolnia

Aki Ajo: Acostának nem kell minden versenyen a győzelemért harcolnia

Pedro Acosta egy taktikus, felesleges kockázatoktól mentes versenyt követően megszerezte a 3. helyet Motegiben, tovább növelve ezzel világbajnoki előnyét. Előnye 50 pont, így a bajnoki cím felé tart.

A Japán Nagydíjon elért harmadik helyezésével Pedro Acosta újabb tizenegy ponttal növelte előnyét a világbajnoki tabellán, így már 50 ponttal előzi meg riválisát, Tony Arbolinót hat futammal a vége előtt. Bár még semmi sem dőlt el, a Red Bull KTM Ajo csapat versenyzője egyértelműen a világbajnoki cím felé tart.

Acosta Motegiben a második sorból, a negyedik helyről indult, majd beragadt, és visszaesett a hatodik helyre. Néhány kör alatt feljött a harmadik helyre, míg riválisa, Tony Arbolino nem került be az első tíz közé. Acosta ezért nem kockáztatott tovább, és két másodperces előnnyel biztosította be a dobogó harmadik fokát a negyedik helyen álló Jake Dixon előtt a Honda Asia versenyzői, Somkiat Chantra és Ai Ogura mögött.

Eldőlt, hogy kinek a helyén debütálhat Acosta a MotoGP-ben?

„A verseny előtt azt mondtuk, hogy fontos, hogy az első néhány körön túl legyünk, majd a jó tempót jó véghajrává alakítsuk. Acostának nem kell minden versenyen a győzelemért harcolnia, sokkal fontosabb, hogy minden futamon pontot szerezzen” ─ összegzett elégedetten Aki Ajo csapatfőnök.

„Miután visszaestem, nem tudtam utolérni az élen haladókat” ─ mondta Acosta.

„Egy dobogó Japánban jó eredmény, különösen egy olyan hétvége után, amely nem egészen úgy alakult, ahogy szerettük volna, de ahol még így is versenyképesek voltunk. Azon fogunk dolgozni, hogy tovább javuljunk a következő, két hét múlva Indonéziában megrendezésre kerülő versenyre.”