back to top
2024. május 04. 15:47
KezdőlapMotoGPÍgy reagálna Jorge Martín egy esetleges csapatutasításra a Ducatitól

Így reagálna Jorge Martín egy esetleges csapatutasításra a Ducatitól

A Ducati főnökei kitartanak amellett, hogy nem avatkoznak bele a dicsőségért folyó csatába, amelybe a Mooney VR46-os Marco Bezzecchi is beletartozik. Jorge Martín azt állítja, hogy figyelmen kívül hagyna minden csapatutasítást.

Jorge Martín az utóbbi futamok eredményeit elnézve feladta a leckét Pecco Bagnaiának. Az olasznak közel sem lesz olyan egyszerű a címvédés, mint ahogyan az korábban látszott. Martín egyenlő feltételek mellett szeretne megküzdeni riválisával a bajnoki címért: „Igen, bízom benne, hogy a Ducati ugyanazokat a lehetőségeket adja nekem, mint neki.”

Marc Márquez: Hatalmas tisztelet jár Bagnaiának és Martínnak

A tavalyi szezonban a Gresini akkori versenyzője, Enea Bastianini óriási csatákat vívott Bagnaiával. Martín azonban elárulta, hogy voltak csapatutasítások Ducati pilótái számára: „Igen, voltak. Azt mondták, vigyázni kell, nem lehet megelőzni…A szezon kezdetétől fogva nagyon óvatosak voltunk vele, a végén ez hatással volt ránk a versenyeken. Idén nem. És még ha a Ducati mondana is valamit, nem hallanám meg.”

Martín a Bagnaiával vívott MotoGP-bajnoki küzdelemről így nyilatkozott:

„Azzal, hogy megvertem őt Németországban, felnőttem, és ő ezt látta. Minden hétvégén ott voltam. Igen, az a célom, hogy a lehető leghamarabb gyári ülést szerezzek. Olyan eredményeket érek el, amelyek magukért beszélnek, remélem, a Ducati értékelni fogja ezt.”