back to top
2024. május 06. 08:13
KezdőlapMotoGPQuartararo: Márquez meg fogja nehezíteni mindannyiunk életét

Quartararo: Márquez meg fogja nehezíteni mindannyiunk életét

A Yamaha gyári versenyzője, Fabio Quartararo a világbajnokság tizedik helyén állva érkezett Mandalikába. Ennek ellenére nagy önbizalommal vág neki a hétvégének, illetve Marc Márquez friss átigazolásáról is beszélt.

Fabio Quartararo három hete az Indiai GP-n egy erős harmadik helyet szerzett; ez volt a második dobogós helyezése a texasi után idén. Ám a franciát éppen a Yamaha hazai pályáján, két hete Motegiben érte a következő kudarc: a sprintben nem szerzett pontot, ráadásul vasárnap csak a 10. helyen végzett.

Ennek ellenére a 2021-es MotoGP-világbajnok meglehetősen magabiztosan várja a közelgő indonéz szereplést.

„Hogy őszinte legyek, ezen a pályán nagy elvárásaim vannak, mert olyan gumikeverék van itt a kiosztásban, ami csak egyszer áll rendelkezésünkre egy évben. Különbözik az összes többi konstrukciótól, amelyeket a Michelin általában egész évben szállít. Indiában és Buriramban is hasonló abroncsok vannak, de különösen itt ez a kemény verzió segíthet nekünk. Nem akarom azt mondani, hogy emiatt előnyben vagyunk a Yamahával szemben, de ez a hátsó gumi a Ducatinak és a többieknek kevésbé, mint nekünk. Ezért is várom és remélem, hogy ezen a pályán a dobogóért harcolhatunk.”

Vége a találgatásoknak ─ Marc Márquez a Gresininél folytatja

„Arra számítok, hogy a többi gyártó a sok motorerővel nem igazán tudja kihasználni ezt a gumit, különösen a versenyeken, mi viszont igen. A motorunk nem sokat változott az elmúlt időszakban, de a gumifejlesztés terén rengeteg minden történt ez idő alatt. Az abroncs, amiről itt beszélek, azt hiszem, öt éves. Szóval úgy gondolom, hogy valami nagyszerűt tudunk vele elérni. Remélhetőleg nem hibázom majd, holnap kiderül.”

Quartararo Márquez Gresini Ducatihoz való átigazolásáról is ejtett néhány szót.

„Tényleg nagyon meg fogja nehezíteni mindannyiunk életét. Marc az elmúlt tíz év referenciája. Nagyon versenyképes motorja lesz.”