back to top
2024. május 04. 17:03
KezdőlapMotoGPDi Giannantonio úgy érzi, az egész világ ellene fordult

Di Giannantonio úgy érzi, az egész világ ellene fordult

Az indonéziai főfutamon elért negyedik helyezése után Fabio Di Giannantoniót elöntötték az érzelmek. A Gresini Ducati versenyzője elárulta, milyen nehéz volt számára az elmúlt néhány hónap, és mit kíván a jövőre nézve.

A Gresini Ducati csapat bejelentette a MotoGP-szupersztár Marc Márquez szerződtetését. Ez egyúttal azt is jelentette, hogy Fabio Di Giannantonio két év után kénytelen elhagyni az istállót.

Az olasz a mandalikai 4. helyezéssel erőteljes választ adott erre a döntésre, eddigi legjobb eredményét elérve a királykategóriában. A parc fermében ezt követően „Diggia” nehezen tudta visszafogni az érzelmeit:

„Volt egy pillanat a világ előtt, mert az összes kamera rám szegeződött” ─ jellemezte a verseny utáni perceket.

Dráma Indonéziában: Martín óriásit hibázott, Bagnaia a 13. helyről indulva tarolt és ismét a tabella élén áll

A 25 éves versenyző ezután így magyarázta érzelmi kitörését: „Nagyon keményen dolgozom sok területen. Az elmúlt néhány hónap azonban nagyon nehéz volt számomra, mivel az egész világ ellenem fordult. Érzelmes ember vagyok, és még ha ez csak egy sport is, számomra ez az egész életem. Így amikor hirtelen mindenki rosszat mondott rólam és a munkámról, nehéz volt feldolgoznom.”

A római azonban nem adta fel, ehelyett inkább arra koncentrált, hogy bebizonyítsa, hogy a kritikusai tévednek: „Még azokban a sötét pillanatokban is erős voltam. Lezártam a közösségi médiát és lemondtam néhány interjút, hogy teljes mértékben a munkámra koncentrálhassak. A negyedik hely nem győzelem, és nem is dobogó, de ez egy jó eredmény, ami elégedettséggel tölt el, és azt mutatja, hogy a munkám meghozza a gyümölcsét.”

„Természetesen nagyon szomorú vagyok. Olyan sok mindenen mentünk keresztül együtt a Gresini csapattal, a Moto3-as időszaktól kezdve a Moto2-n át egészen Fausto Gresini haláláig. Együtt építettük fel a csapatot, és tudták, milyen nehéz volt számomra a tavalyi év. Ezért azt is tudták, hogy egyre jobb vagyok, csak időre és önbizalomra van szükségem. Ez üzlet, és ezt el kell fogadnom.”

A 2024-es lehetőségeiről „Diggia” így nyilatkozott: „Úgy gondolom, a bajnokság szempontjából szégyen elveszíteni egy olyan versenyzőt, aki jó munkát végez. Megmutatom, hogy megérdemlem a helyem ebben a mezőnyben. Csak ha már biztos vagyok benne, hogy jövőre már nem lesz helyem itt, akkor gondolok a további lehetőségekre.”