2024. április 28. 18:01
KezdőlapOffroadSzépen helytállt, de balszerencsésen alakult Zsigovits Norbert első amerikai versenye (videó)

Szépen helytállt, de balszerencsésen alakult Zsigovits Norbert első amerikai versenye (videó)

Zsigovits Norbert egy sikeres kvalifikációs futam után nem jutott döntőbe az esti programban az AMA Endurocross-bajnokságban. A 24 éves versenyzőnek jó volt a tempója, de pechesen alakult számára a viadal.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, Zsigovits Norbert egy hónapra az Egyesült Államokba költözött, és az AMA Endurocross-bajnokságban szerepel. A Hungarian Motorsport Academy által támogatott versenyző a tervek szerint négy fordulón indul, ezek közül az első helyszín a sorozat második állomása, az Arizonában található Prescott Valley volt. A MOTAM motorosa szépen helytállt, de az esti program pechesen alakult számára.

Amerikában kalandozik a magyar enduroversenyző (videó)

„Nem úgy sikerült az első versenyem Amerikában, mint ahogy elterveztem – értékelt saját Facebook-oldalán. – Az edzéseken már látszott, hogy jó a tempóm, és helyt tudok állni a mezőnyben. A kvalifikációs futam rajtja nem sikerült jól, az utolsó helyről kezdtem meg a felzárkózást, gyorsan előre tudtam jönni, már az első helyen [lévő] versenyzőt is utolértem, nem akartam kockáztatni, azonban így is a második helyen tudtam befejezni a futamot.”

 

„Az esti program az Expert kategória futamával kezdődött, itt a legjobb 6 versenyző jutott tovább a Pro kategóriába – folytatta. – A rajt közepesen sikerült, elkezdtem előzgetni az embereket, viszont előttem elakadtak, és elcsúsztam. Sok pozíciót vesztettem, a rövid futam miatt már nem volt esélyem a bejutásra, de mindent megtettem, és igazán jó tempót mentem, azonban ez csak a 9. helyre volt elég, így nem jutottam be a döntőkbe. Sajnálom, hogy nem tudtam megmutatni, hogy mire vagyok képes. A következő versenyre koncentrálok, köszönöm, hogy ennyien szurkoltok, sok erőt ad ez a szeretet, amit Tőletek kapok!”

Már kaphatók a jegyek a 2024-es Superenduro GP of Hungary versenyre, az MVM Dome-ba

Ami a további programot illeti, Zsigovits október 27-én és 28-án Idaho Fallsban, november 11-én a Washington államban lévő Redmondban fog rajthoz állni. Ezután, ahogyan a tavalyi kiírásban, úgy a 2023–24-es idényben is a Superenduro-világbajnokság Prestige kategóriájában indul. A vb november 25-én kezdődik Franciaországban, február 3-án pedig a budapesti MVM Dome-ba látogat a mezőny. A Superenduro GP of Hungaryre már kaphatóak a jegyek.