back to top
2024. május 02. 11:31
KezdőlapSuperbikeHivatalos: Magyarország is része a Superbike-vb 2024-es előzetes versenynaptárának

Hivatalos: Magyarország is része a Superbike-vb 2024-es előzetes versenynaptárának

Hivatalosan bejelentették a Superbike-világbajnokság jövő évi előzetes naptárát. A pilóták két új pálya mellett – amely közül az egyik a Magyarországon található Balaton Park Circuit lesz – a klasszikusnak számító helyszíneket is meglátogatják majd, a menetrend pedig részben megváltozik az elmúlt évekhez képest.

2024 izgalmasnak ígérkezik a Superbike-világbajnokság mezőnye számára. Az év eleji tesztet követően Ausztráliában fog versenyezni a mezőny, majd március végén a barcelonai forduló következik, amely a korábbi évektől eltérő időpontot foglal el a naptárban. A szezon tavaszi szakasza áprilisban Hollandiában, Assenben fog lezárulni.

A május futam nélkül fog telni a Superbike-rajongók számára, akik júniusban, Misánóban láthatják majd újra kedvenceiket. Júliusban két egymás követő hétvégén is európai pályákon – a Donington Parkban és a csehországi Mostban – fognak versenyezni a pilóták.

A szezon második fele augusztusban veszi majd kezdetét, Portugália után a régóta várt magyarországi fordulóval. A hazai rajongóknak az augusztus 23-25-i hétvégét kell bevésniük naptárjaikba, ekkor fogják először birtokba venni a Balaton Park Circuitet Jonathan Rea-ék.

A szeptember sem marad verseny nélkül, ezt a hónapot Franciaországban, a Circuit de Nevers Magny-Courson kezdi meg a mezőny, majd következik a másik új helyszín, az olaszországi Cremona. Az évet két spanyol verseny zárja, Aragon után október 13.-án a jerezi pályán fog zárulni az idény.

Fontos tudni, hogy mindkét először meglátogatandó pályát még homologizáltatni kell, így csak ennek az időben való befejezése után rendezhetnek itt futamot.

A Superbike-vb 2024-es előzetes versenynaptára

Időpont Ország Helyszín
Február 23-25. Ausztrália Phillip Island
Március 22-24. Spanyolország Circuit de Barcelona-Catalunya
Április 19-21. Hollandia TT Circuit Assen
Június 14-16. Olaszország Misano World Circuit “Marco Simoncelli”
Július 12-14 Egyesült Királyság Donington Park
Július 19-21. Csehország Autodrom Most
Augusztus 9-11. Portugália Autodromo Internacional do Algarve
Augusztus 23-25.* Magyarország Balaton Park Circuit
Szeptember 6-8. Franciaország Circuit de Nevers Magny-Cours
Szeptember 20-22.* Olaszország Cremona Circuit
Szeptember 27-29. Spanyolország MotorLand Aragón
Október 11-13. Spanyolország Circuito de Jerez – Ángel Nieto

*Homologizáció szükséges.