back to top
2024. július 27. 05:38
KezdőlapMagyarokZsigovits Norbert döntőbe jutott Amerikában, Liszka Roland magyar endurobajnok lett

Zsigovits Norbert döntőbe jutott Amerikában, Liszka Roland magyar endurobajnok lett

Zsigovits Norbert döntőbe jutott az AMA Endurocross-bajnokság legutóbbi fordulójában, míg Liszka Roland megnyerte a magyar endurobajnokságot. Katona Áron először versenyzett MX2-es motorral a felnőttek között, és remekül helytállt. Íme a Hungarian Motorsport Academy motorosainak hétvégi eredményei.

Második versenyhétvégéjére készült Zsigovits Norbert az Egyesült Államokban, Idaho Fallsban pedig már jelentős előrelépést sikerült elérnie. A pénteki napot a 8. pozícióban zárta az Expert kategóriában, de a szombati, új építésű pálya már sokkal jobban feküdt a stílusának. Az Expert döntőben elért 4. helyével sikerült kvalifikálnia magát a profik közé az esti döntőkbe, ahol tartani tudta a lépést a világelittel, így a nap végén a 12. hely lett az övé az összetett értékelésben.


Hétvégén Varsányban tartották a magyar endurobajnokság 5. fordulóját, a HMA támogatásával Liszka Roland is elindult, hogy ledolgozza a bajnokságban meglévő 1 pontos hátrányát. A szombati és a vasárnapi napot is tökéletesen abszolválva a magyar és a szlovák mezőnyben is az abszolút első helyet szerezte meg mindkét napon, így a hétvége folyamán háromszor állhatott a dobogó legfelső fokára. Ezzel rögtön az első évében, ahogy kipróbálta magát a király kategóriában ő lett a Nyílt Nemzeti Enduro Bajnokság PRO2 kategória magyar bajnoka.

Katona Áron Kupon vett részt az MX Classic motokrosszversenyen. A jövő évben a KTM gyár támogatását is élvező fiatal pilóta először versenyzett a felnőttek között egy MX2-es versenygéppel. A bemutatkozás számára is remekül alakult: sikerült felvennie a versenyt az erősebb gépekkel, egy 3. és egy 5. helyet szerezve pedig kategóriájában az összetett értékelés élén végeznie.