2024. április 27. 11:03
KezdőlapMagyarokLiszka Roland magyar bajnok endurokrosszban, Zsigovits Norbert dobogót szerzett Amerikában

Liszka Roland magyar bajnok endurokrosszban, Zsigovits Norbert dobogót szerzett Amerikában

Két motorsportversenyző képviselte a Hungarian Motorsport Academy színeit a hétvégén, mindketten az emdurokrossz szakágban értek el kimagasló sikereket. Liszka Rolandnak a Magyar Endurocross Bajnokság idei utolsó fordulóján sikerült nyernie a Pro2-es kategóriában, így a bajnoki címet is megszerezte. Zsigovits Norbert az Egyesült Államokban állhatott dobogóra. Zanócz Noel ezúttal a versenypályán kívül ért el egy nagy sikert, hiszen bejelentették, hogy gyári szerződést kap a jövő évre a Fantic motokrosszcsapatánál.

Szombaton rendezték meg a Magyar Endurocross Bajnokság utolsó fordulóját Szankon, ahol a Hungarian Motorsport Academy (HMA) versenyzője, Liszka Roland is rajthoz állt. A rendkívül technikás pályán a 18 éves versenyzőnek végig koncentrálnia kellett, de végül meggyőző előnnyel abszolválta a futamát. Annak ellenére, hogy futama 5. körében elesett, sikerült több mint 5 perces előnnyel megnyernie a közel kétórás versenyt vetélytársai előtt. Liszka így a két hete megszerzett enduro magyar bajnoki címe mellett az endurokrossz szakágban is az idei év bajnoka lett. Számára azonban még nem ért véget az év, ugyanis rajthoz áll a november 25-én, Franciaországban kezdődő Superenduro-világbajnokság első futamán, ahol a Junior kategóriában fog majd szerepelni.

Zsigovits Norbert utolsó versenyét teljesítette az Egyesült Államokban, az amerikai endurokrossz-bajnokságban állt rajthoz Redmondban. A hétvége folyamán idei legjobb teljesítményét nyújtotta a bajnokságban a HMA versenyzője: egy kvalifikációs futamon, a gyári versenyzőként szereplő junior-világbajnokot is megelőzve sikerült a legjobban teljesítenie, majd az Expert kategória döntőjében egy közepes rajt után a dobogó második fokára állhatott. Teljesítményével a profik döntőire is kvalifikálta magát, ahol megállta a helyét a rutinosabb vetélytársak között is, végül a három futam összesített eredményei alapján a 11. pozíciót szerezte meg. Zsigovits Norbert így jelentős tapasztalattal és versenykilométerrel a háta mögött vághat neki a két hét múlva kezdődő Superenduro-világbajnokságnak. A királykategóriában Szőke Márkkal együtt képviselik majd a Hungarian Motorsport Academyt, februárban pedig Budapesten, az MVM Dome-ban állnak majd rajthoz.

Zanócz Noel jövő évi tervei is nyilvánosságra kerültek a hétvégén, miután a milánói EICMA kiállításon bemutatták a Fantic motorgyár jövő évi felállását, amelyben ő is helyet kapott. Az SDM Corse Racing fogja működtetni a hivatalos versenycsapatot, a magyar versenyző pedig 1+1 éves szerződést írt alá a gyári alakulattal, így Katona Áron mellett jövőre még egy HMA-versenyző szerepelhet gyári pilótaként. Zanócz számos nemzetközi versenyen, köztük az Európa-bajnokságon és világbajnokságon is indul az EMX125-ös kategóriában, méghozzá kiváló csapattársakkal.