back to top
2024. május 02. 05:07
KezdőlapHírekStoner házát is lerombolta az Ausztráliában dühöngő halálos vihar

Stoner házát is lerombolta az Ausztráliában dühöngő halálos vihar

Egy óriási vihar lerombolta Casey Stoner ausztráliai házát. A pilóta és családja szerencsére biztonságban átvészelte a ciklon pusztítását.

Casey Stoner házát lerombolta egy ciklon, szerencsére a pilóta és családja – felesége, Adriana, illetve két lányuk, Alessandra és Caleya – biztonságban átvészelte a pusztítást. A vihar az Ausztrália keleti felén fekvő Queensland államban, a Brisbane-től délre található Gold Coast környékén csapott le. A Stoner család birtoka a turistaparadicsom Upper Coomera nevű külvárosában, a Kriedeman úton fekszik, tehát pont azon a környéken, ahol a legnagyobb erővel tombolt az égiháború.

A ciklon miatt egy ember életét vesztette. 130 ezer háztartásban elment az áram, mivel összesen közel ezer távvezeték rongálódott meg az államban. Stoner beszámolójából tudjuk, hogy sokan elvesztették az otthonukat.

Az ausztrál pilóta az Instagram-oldalán adott először hírt az eseményekről. Két videó mellett több képet is fel szeretett volna tölteni, de a korlátozott szolgáltatás és az áramkimaradás miatt ezt elsőre nem tudta megtenni. A képeket később mégis feltöltötte a közösségi oldalaira, ezeket megtalálják a cikkben, ahogyan a HAG Weather által a viharról készített anyagot is.

„Nem vagyok benne biztos, hogy bárki tudja, mennyire komoly volt bizonyos területeken a vihar tegnap este a Gold Coaston. A fotók nem is igazán adják vissza a mi környékünket ért pusztítás mértékét. Ha bárkinek lehetősége van segítő kezet nyújtani, akkor az most nagyon hasznos lenne. Többen elvesztették az otthonukat, nagyon sok segítségre lenne szükség. Áldottak vagyunk, hogy a mi otthonunkban mindenki biztonságban van, és még ha sok kár is keletkezett a birtokon, nem mi vagyunk azok, akik a leginkább rá vannak szorulva [a segítségre]” – írta a 38 éves pilóta.

A SPEEDWEEK.com arról ír, hogy Stoner és családja 2016-ban vette meg a most súlyos károkat szenvedett épületet és a hozzá tartozó birtokot 2,7 millió ausztrál dollárért.

Számos híresség biztosította támogatásáról a kétszeres MotoGP-bajnokot és hozzátartozóit. Többek között a TNT Sports MotoGP-közvetítéseiben dolgozó Suzi Perry és a kétszeres Bathurst 1000-es győztes Will Davidson is így tett. A Marvel filmekben Thort alakító Chris Hemsworth is kommentben fejezte ki együttérzését. A hírek szerint – amelyeket ez a kép megerősít – a Hemsworth család egyes tagjai közel állnak Stonerhez, mivel az Ausztrál Nagydíj helyszínétől fél kilométerre nőttek fel, és a mai napig rendszeresen kilátogatnak a versenyre, amelyen Southport szülötte aktív versenyzőként mindig nagyon jól ment.