back to top
2024. május 03. 12:10
KezdőlapMotoGPNem mindenki érzi jól magát Rossi saját pályáján, az is kiderült, hogy...

Nem mindenki érzi jól magát Rossi saját pályáján, az is kiderült, hogy miért

Egy podcast vendégeként Luca Marini elmondta, mit tart a VR46 Akadémia igazi értelmének. Marini azt is elárulta, melyik MotoGP-pilóta érezte úgy, hogy túl nagy nyomás van rajta Valentino Rossi Ranch-án.

Luca Marini a Hondához való igazolásával a harmadik olyan pilóta lett, aki a VR46 Akadémiáról kikerülve tudott gyári csapathoz igazolni a MotoGP-ben, Francesco Bagnaia (Ducati) és Franco Morbidelli (Yamaha) után. Korábban Valentino Rossi gyermekkori barátja és fontos munkatársa, Alessio „Uccio” Salucci elmondta, mindig is az volt a céljuk, hogy az akadémistáikat ilyen istállóknál lássák.

Kiderült, mikor igazolta le Marinit a Honda, és miért nem Aldeguer érkezett Marc Márquez helyére

Nemrég Marini elárulta, hogyan segítette őt az előrelépésben Rossi akadémiája, amelynek központja a híres Ranch-on található. „Ez egy nagyon jó lehetőség volt, főleg a személyes fejlődésünk szempontjából. Végül sokan eljutottunk a MotoGP-be azok közül, akikkel minden edzésen hajtottuk egymást, hogy jobbak és jobbak legyünk.”

„Az Akadémia mindenekelőtt egy elképesztő lehetőség volt számunkra, és egy nagy segítség az otthoni edzésekhez. Eléggé szerencsésnek mondhatjuk magunkat, amiért ennyire jó létesítményekben edzhettünk. Ezalatt pedig nem csak magára a Ranch-ra gondolok, hiszen Misanóban is mehettünk, illetve Ohvale motorokkal is gyakorolhattunk.”

„Otthoni körülmények között, kevés kockázat mellett csaphattunk össze más pilótákkal, és ezzel kijjebb toltuk egymás határait. Azt hiszem, talán ez az Akadémia legfontosabb eleme” – emelte ki a lényeget Rossi féltestvére a MotoGP podcastjában.

Marini arra a kérdésre is válaszolt, ki a leggyorsabb Rossi pályáján, és azt is megtudhattuk, hogy magassága megnehezíti számára az alacsony Ohvale gépek terelgetését. „Ez a műfajtól függ, a Ranch-on én vagyok a leggyorsabb, de Ohvale motorokkal Celestino [Vietti] verhetetlen. Minden alkalommal fél másodperccel gyorsabb, mint mi, ami igazán őrületes. Nem tudjuk megelőzni. Nagyon nehéz ez a fajta versenyzés nekem, de nem keresek kifogásokat. Le akarom őt győzni.”

Marini arra is rámutatott, hogy a Ranch-ra látogató pilóták nem csak két keréken szoktak edzeni. „A futásban mindenki nagyon erős” – nevetett Urbino szülötte. Azonban ez a kívülről mindig barátságosnak ható légkör sem való mindenkinek, még egy királykategóriás versenyzőnek sem feltétlenül. „Beszélgettem egyszer Miguel Oliveirával, aki ellátogatott a Ranch-ra, és azt mondta, hogy számára túl nagy volt ott a nyomás. Úgy érezte magát, mint a MotoGP egyik versenyhétvégéjén, nem igazán tudta élvezni a motorozást.”

Oliveirán kívül is volt olyan versenyző, aki nem sokkal ezelőtt rossz élményekkel távozott Rossi létesítményéből. Marco Bezzecchi, az Akadémia pilótája a Japán és az Indonéz Nagydíj között eltörte a jobb kulcscsontját a Ranch-on való edzés közben. Bezzecchinek ezért végül futamot nem kellett kihagynia, de egy műtétre szükség volt a visszatéréséhez.

Rossi: Kígyókat tenyésztettem, amelyek az első adandó alkalommal lecsaptak rám

Amennyiben valaki át szeretné élni a Ranch-on való versenyzés élményét, de nem mozdulna ki ezért otthonából, annak a ‘Valentino Rossi: The Game’ című videójátékot ajánljuk. Ebben a konzolokra és számítógépre is kiadott programban többek között a tavulliai pályán is kipróbálhatjuk a tudásunkat. Azoknak az olvasóinknak pedig, akik a passzívabb szórakozási formákat kedvelik, a lentebbi videó megtekintését javasoljuk.