2024. április 28. 12:14
KezdőlapMagyarokQuartararo nyomában? – világbajnoki sorozatban folytatja a magyar versenyző

Quartararo nyomában? – világbajnoki sorozatban folytatja a magyar versenyző

A Moto3-as junior-világbajnokságban folytatja pályafutását Lőrinc László. A 18 éves pilóta a First Bike Academy színeiben fog részt venni abban a sorozatban, amelynek első kiírását Fabio Quartararo nyerte meg.

Nemcsak csapatot, hanem kategóriát is vált Lőrinc László a 2024-es szezonra. A 18 éves tehetség továbbra is a FIM JuniorGP-ben fog versenyezni, de ezúttal már nem a European Talent Cupban, hanem a Moto3-as junior-világbajnokságon fogja megmérettetni magát. Aúj csapata a First Bike Academy lesz, és egy KTM-et fog hajtani.

Lőrinc tavaly igazolt a European Talent Cupba, miután az azt megelőző idényben a huszonkettedik helyet érte el a Northern Talent Cupban. A magyar motoros Talmácsi Gábor egykori riválisának, Héctor Faubelnek a csapatánál, a Fau55 Tey Racingnél versenyzett. A reményfutamokon két tizenötödik hely volt a legjobb eredménye, de a főversenyre egyszer sem jutott be, így nem szerzett pontot.

Ami az új sorozatot illeti, a szériát 2014-ben hívták életre, az első kiírást pedig Fabio Quartararo nyerte, aki hét évvel később világbajnok lett a MotoGP-ben. Rajta kívül a 2018-as győztes, Raúl Fernández jutott el a királykategóriába. A többi nyertesnek szintén egyenes út vezetett a gyorsaságimotoros-vb-re, és Lorenzo Dalla Porta, valamint Izan Guevara a Moto3-ban, míg az azóta szériamotorokra váltó Nicolò Bulega a Supersport-vb-n ért fel a csúcsra. A tavalyi kiírásban első helyen végző Ángel Piqueras idén szintén bemutatkozik a Moto3-as világbajnokságon.

Ahogyan tavaly, úgy idén is hét fordulót rendeznek a FIM JuniorGP kategóriáinak. Összesen három országba látogatnak el, hiszen Olaszország egy, Portugália kettő, míg Spanyolország négy hétvégének ad otthont. Az első felvonást a Motor Valley-n rendezik április 21-én, míg a szezonzáró november 24-én, a valenciai Ricardo Torno versenypályán lesz.

„Nagy örömmel jelentem be, hogy a First Bike Academyvel részt veszek a FIM JuniorGP Moto3-as junior-világbajnokságon egy KTM-motorral – osztotta meg Lőrinc a saját Facebook-oldalán a hírt. – Alig várom, hogy elkezdhessem ezt az új kalandot. Nem tudom eléggé megköszönni a családomnak és a szponzoraimnak a támogatást.”

„Örömmel mutatjuk be Lőrinc Lacit az új szezonra – olvasható a First Bike Academy Facebook-oldalán. – A FIM JuniorGP-n a Moto3-as junior-világbajnokság kategóriájában fogja képviselni a színeinket. Üdvözöljük őt és várjuk a közös munkát. A First Bike Academy csapata ezúton is szeretné megragadni az alkalmat, hogy minden jót kívánjon a 2024-es évre.”