back to top
2024. május 02. 12:52
KezdőlapMotoGPKiszivárgott, hogy milyen külseje lesz Marc Márquez idei motorjának?

Kiszivárgott, hogy milyen külseje lesz Marc Márquez idei motorjának?

Két héttel a Gresini bemutatója előtt a világsajtót bejárta két kép, amelyek állítólag Marc Márquez idei motorjáról készültek. Amennyiben valódiak, úgy ezek alapján kiderül, hogy az új szponzorok érkezése mennyire változtatja meg a versenygép festését.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a Gresini január 20-án, tehát szűk két hét múlva mutatja be idei motorfestését. Jelen állás szerint ők lesznek az első a sorban, de nem csak ezért várják sokan az olaszországi Riccionéban megrendezendő eseményt. Az idén ugyanis Álex mellett már Marc Márquezt, vagyis a jelenlegi mezőny legeredményesebb versenyzőjét is a soraikban tudják.

Kiderült, mikor mutatják be Márquezék jövő évi Ducatijának színeit

Persze a fő kérdés, hogy a nyolcszoros világbajnok milyen eredményekre lesz képes, ám arra csak a szezon során fogunk választ kapni, viszont természetesen arra is sokan kíváncsiak, hogy milyen festésű motoron fog versenyezni. Mindez pedig lehetséges, hogy már a bemutató előtt két héttel kiderült, de biztosan nem lehet kijelenteni.

A világsajtót mindenesetre bejárta két kép, amelyekről úgy hírlik, hogy a 30 éves pilóta idei Desmosedici GP23-asáról készültek. Hogy ez így van-e, azt nem tudjuk, de amennyiben igen, úgy elég sok részlet kiderül a versenygép külsejéről. Ez alapján a megszokott világoskék marad az alapszín, de sok minden változik.

Többek között azért, mert Márquezzel együtt egy jelentős szponzor, a Red Bull is érkezik. Az energiaital-gyártó cég 2006 óta támogatta a gyári Hondát, és 2015 óta a japánok motorján is megjelent, mostanra viszont eltűnt az istálló szponzorai közül. Bár a cég partnerei között az ifjabbik Márquez is ott van, de a tavalyi motoron még nem volt látható a logó.

Ellentétben az ideivel. A képek tanúsága szerint a motor burkolatának két oldalán is helyet kap a vörös bika, de a jobb oldali fotó alapján ennél sokkal hangsúlyosabb lesz, és nagy méretben is látszódni fog. A burkolat színvilága jelentősen megváltozik, hiszen tavaly még illeszkedett az alapszínhez, idén viszont a látottak alapján fehér lesz.

Marc Márquez másik jelentős szponzora, az Allianz szintén meg fog jelenni a motoron, de persze a 2023-as szponzorok közül több is meg fog maradni, például a Federal Oil és a Bold Riders. A másik fontos kérdés, hogy vajon a két Márquez motorjának külseje (a rajtszámtól eltekintve) meg fog-e egyezni, hiszen jó néhány esetben előfordul, hogy a szponzorok miatt nem csak szemből látható jól a különbség egy adott csapat két motorja között.