back to top
2024. május 05. 14:28
KezdőlapMotoGPKiderült, mikor mutatják be Márquezék jövő évi Ducatijának színeit

Kiderült, mikor mutatják be Márquezék jövő évi Ducatijának színeit

A Gresini a MotoGP csapatai közül elsőként bejelentette, hogy mikor és hol tartja a bemutatót, melynek keretében leleplezik a 2024-es motorjuk színeit. Az eseményt egy ismert szórakozóhelyen fogják megrendezni.

A MotoGP mezőnyének nagy része jelenleg pihen, és feltöltődik a következő szezonra, egyedül Stefan Bradl teszteli a Hondát Jerezben. A vakáció mellett ugyanakkor lassan nyilvánosságra kerülnek a motor-, illetve csapatbemutatók időpontjai. Elsőként a Gresini jelentette be, hogy mikor és hol fogják leleplezni a 2024-es színeiket.

Belehúz a Honda, máris tesztelik a versenyzők visszajelzései alapján készült új alkatrészeket

Az eseményt az idei évhez hasonlóan szombati napon, január 20-án tartják. Ami pedig a helyszínt illeti, ezúttal is egy Misanóhoz közeli tengerparti település, fog otthont adni a rendezvénynek, de nem Cervia, hanem Riccione. Azon belül is egy ismert szórakozóhelyen, a Cocoricò-ban leplezik le a motor, illetve a csapat ruházatának színeit.

A bemutatót alighanem a szokásosnál nagyobb érdeklődés fogja övezni, hiszen a Gresininél folytatja pályafutását Marc Márquez. A nyolcszoros világbajnok tizenegy év után távozott a Hondától, hogy visszatérjen a győzelem útjára. A Fabio Di Giannantonio helyére érkező pilóta Valenciában már kipróbálhatta a motort, és kifejezetten biztatóan kezdett.

Kiderült, kinek a „levedlett” Ducatijára ül fel Marc Márquez a következő szezonban

A másik versenyző személye nem változik, ugyanis Álex Márquez az idei év után jövőre is az olasz alakulatnál fog versenyezni. A 27 éves motoros remekül kezdte az évet, hiszen Argentínában megszerezte királykategóriás pályafutása első pole pozícióját, majd felállhatott a dobogóra. A nyári szünet után pedig két sprintgyőzelmet aratott, a malajziai főfutamon pedig második lett. Az összetettben a kilencedik pozícióban zárt.

A két Márquez ezzel ismét egy csapatnál fog versenyezni. Az első alkalom mindössze egy futamig tartott, ugyanis Marc Márquez a 2020-as szezonnyitón súlyos sérüléssel járó balesetet szenvedett, aminek következtében a szezon hátralévő részét ki kellett hagynia, öccse pedig a következő évet nem a gyári Hondánál, hanem az LCR-nél töltötte. A két fél nyilvánvalóan abban bízik, hogy a mostani együttműködésük hosszabb ideig fog tartani és sikeresebb lesz. Amennyiben utóbbi bekövetkezik, alighanem a Gresini is előrelép a konstruktőri világbajnokság hatodik helyéről.

Aznap egyébként a MotoGP-csapaté mellett egyébként a Moto2-es és a MotoE-istálló színösszeállítását is bemutatják. A középső kategóriában Filip Salač és Jeremy Alcoba helyére Manuel González és Albert Arenas érkezett, míg az elektromos bajnokságban továbbra is Matteo Ferrari és Alessio Finello lesz a két versenyző.