back to top
2024. május 03. 12:36
KezdőlapHírekMeghalt az egykori Superbike-futamgyőztes és 500-as versenyző, Anthony Gobert

Meghalt az egykori Superbike-futamgyőztes és 500-as versenyző, Anthony Gobert

Elhunyt Anthony Gobert, korábbi Superbike- és 500 köbcentis világbajnoki induló. Az ausztrál pilóta egy betegség következtében, 48 évesen távozott az égi versenypályákra.

Egy hete hozták nyilvánosságra, hogy Anthony Gobert végstádiumú betegségben szenved, amit kórházban kezelnek, de csak a tüneteit tudják enyhíteni. A korábbi Superbike- és 500-as pilóta mostanáig tudott ellenállni a kórnak, ma reggel mindössze 48 évesen elhunyt. A szomorú hírt Gobert édesanyja jelentette be a Facebook-oldalán.

Végstádiumú betegségben szenved a Superbike korábbi rekordere, Anthony Gobert

„Megszakad a szívem, miközben ezt írom, mivel az elsőszülött, csodálatos fiam, Anthony ma eltávozott közülünk. A születése pillanatától fogva szerettem és szeretni is fogom, ameddig csak élek. Bizonyos időszakokban enyhén szólva is kihívást jelentett, de mindig melegszívű volt és mindenkivel törődött. Sajnos a családunkban mélyen gyökerező függőség áldozatává vált. Sokszor megpróbált kigyógyulni, de ez nem nagyon sikerült neki. Nagyon büszke vagyok rá, és köszönöm mindazoknak a jó embereknek, akik hozzátettek valamit az életéhez.”

Gobert a motokrossz szakágban kezdte a karrierjét, de később átnyergelt a gyorsasági motorozásra, pontosabban a Superbike kategóriára,  amelyben ausztrál nemzeti bajnokságot nyert. A géposztály világbajnokságán 1994-ben mutatkozott be, 1995-ben pedig már állandó versenyzőként tűnt fel a mezőnyben. A legsikeresebb évében a tabella negyedik helyén zárt, összesen nyolc futamgyőzelmet szerzett ebben a sorozatban.

1997-ben debütált a gyorsaságimotoros-világbajnokság 500 köbcentiméteres kategóriájában, amelyben azonban csak kilenc futamon tudott elindulni, mivel három versennyel a szezon vége előtt egy pozitív drogteszt miatt elküldték a csapatától. A drog- és alkoholproblémái ezután élete hátralévő részében is elkísérték.