back to top
2024. május 06. 08:56
KezdőlapMotoGPValóságos érzelmi hullámvasutat ígér a MotoGP sorozatának legújabb évada

Valóságos érzelmi hullámvasutat ígér a MotoGP sorozatának legújabb évada

Hamarosan elérhetővé válik a MotoGP dokumentumsorozatának második évada. A sportág hivatalos honlapja szerint a nézők nemcsak sikert láthatnak, hanem a csalódás kendőzetlen ábrázolását is megkapják.

Miután a 2021-es idényről készült ’Unlimited’ című dokumentumsorozat nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a MotoGP 2022-ben már saját szériát forgatott. A ’There Can Be Only One’ (Csak egy maradhat) első évada a tavalyi év elején jelent meg. Most pedig kiderült, hogy hamarosan érkeznek a tavalyi idényről készült részek.

A MotoGP hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint az előző évadhoz hasonlóan ezúttal is öt epizódból fog állni a sorozat. Az biztos, hogy az első rész jövő héten pénteken válik elérhetővé, ám arról nem érkezett tájékoztatás, hogy az epizódok egyszerre vagy külön-külön kerülnek fel, mindenesetre tavaly utóbbi volt a helyzet. A sorozatot azok tudják majd megtekinteni, akik rendelkeznek VideoPass-előfizetéssel.

Ahogyan 2022-ben, úgy a készítők tavaly is kiválasztottak néhány versenyzőt, akiknek az útját követték a szezon során. A központi kérdés az volt, hogy sikerül-e valakinek letaszítania a trónról az 1-es rajtszámot több mint egy évtized után visszahozó Francesco Bagnaiát, vagy sem. A választ már tudjuk, de a sorozat főszereplői közül is akadtak olyanok, akik ehhez jóval közelebb voltak, mint a többiek.

Hamarosan kiderülnek a kulisszatitkok – dokumentumsorozat készült a rekordot hozó vb-csatáról

A stáb ezúttal hat pilótát követett közelebbről. Köztük volt két korábbi MotoGP-világbajnok Marc Márquez és Fabio Quartararo személyében, valamint a 2022-ben a francia pilóta mellett szintén sokáig harcban lévő Enea Bastianini és Aleix Espargaró. Rajtuk kívül a Ducati szatellitcsapatainak két tagját, Jorge Martínt és Marco Bezzecchit választották ki.

Már ebből a névsorból is kiderül, hogy a sorozat messze nem csupán a sikert mutatja meg, hanem a kudarcot és a csalódást is kendőzetlenül ábrázolja a nézőknek. A honlap úgy fogalmaz, hogy a közönség érzelmi hullámvasútban részesül a széria megtekintése során. Hogy ez így lesz-e, az hamarosan kiderül, a lehetőség mindenesetre adott.

A sorozat az egész szezon történetét feldolgozza, vagyis a szezonnyitó Portugál Nagydíjon vesszük fel a fonalat, ahol egyébként a bajnokesélyesnek gondolt Bastianini rögtön meg is sérült, így búcsút mondhatott ezen reményeinek. Ahogyan szépen sorban a többi kihívó is: a legtovább Martín tartott ki, akinek egészen a valenciai főfutamig volt sansza, de végül Bagnaiának sikerült megvédenie az elsőségét.