back to top
2024. május 06. 22:18
KezdőlapMagyarokRangos nemzetközi sorozatban indul a Spanyolországban is szépen helytálló magyar pilóta

Rangos nemzetközi sorozatban indul a Spanyolországban is szépen helytálló magyar pilóta

Kecskés Bence bejelentette, hogy a JuniorGP Stock 600-as kategóriájában indul az idei szezonban. A 17 éves versenyző annál a csapatnál fog versenyezni, ahol tavaly már egy sikeres futamot teljesített a sorozatban.

Újabb magyar gyorsasági motoros lépett szintet. Kecskés Bence a saját Facebook-oldalán közölte a hírt, hogy a tavalyi szabadkártyás szereplése után ezúttal már egy teljes szezonon át lehetőséget kap a JuniorGP Stock 600-as kategóriájában. A budapesti születésű versenyző annál az istállónál kap ülést, ahol már tavaly is helytállt.

2023-ban Aragónban állhatott rajthoz, és rögtön összejött a pontszerzés. Az időmérős eredménye alapján a huszonkettedik helyről rajtolt, onnan azonban jelentősen felzárkózott, és végül a tizenharmadik pozícióban ért célba. Ennek köszönhetően 3 egységgel gazdagodott, és olyan riválist is megelőzött a tabellán, aki több hétvégén is szóhoz jutott.

Kecskés akkor az Mdr Competición színeiben szerepelt, és érte el ezt az eredményt. A csapat pedig ennek is köszönhetően a 2024-es évre a teljes szezonra megadta neki a lehetőséget. A bajnokság április 21-én, az olaszországi Motor Valley-n rajtol, és november 24-én ér véget Valenciában. A kettő között két portugáliai és további három spanyolországi helyszínre látogat el a mezőny.

Kecskés tavalyi szezonja a JuniorGP-ben való szereplését leszámítva is kifejezetten jól sikerült. A magyar bajnokság 600 Open kategóriájában az öt futamból háromszor indult, és mindhármat megnyerte. Mivel ebből csak kettőt értékeltek, így összesen 50 pontot gyűjtött, aminek következtében a második Molnár Gergővel holtversenyben harmadikként zárt az összetettben.

Emellett a Spanyol Kupa Supersport 600-as géposztályában is részt vett, ahol rendkívül kiegyensúlyozott teljesítményének és jó néhány ellenfél csonka szezonjának köszönhetően szintén harmadik lett. Dobogóra ugyan egyszer sem állt, de három negyedik és egy hetedik helyének köszönhetően ő gyűjtötte a legtöbb pontot az első két pozíciót mind a négy futamon kisajátító páros mögött.