back to top
2024. május 09. 05:03
KezdőlapMotoGPMeghalt Ramón Márquez, Marc és Álex Márquez nagyapja

Meghalt Ramón Márquez, Marc és Álex Márquez nagyapja

Elhunyt a MotoGP-ben szereplő Márquez testvérek nagyapja, Ramón Márquez. A hírt Marc Márquez jelentette be a közösségi médiában, aki röviden búcsúzott „legnagyobb rajongójától”.

A MotoGP sepangi tesztjére készülve szomorú hír érte a Márquez fivéreket a világ másik végéről. Meghalt Ramón Márquez, a testvérpár apai nagyapja. A tragédia körülményeiről nem érkezett beszámoló, egyedül Marc Márquez jelentette be röviden a hírt a közösségi médiában, és röviden búcsúzott attól az embertől, akinek sokat köszönhet.

„Köszönjük szépen, hogy törődtél velünk, és mindazt, amit tanítottál nekünk, nagyapa – fogalmazott saját Instagram-oldalán. – Nyugodj békében.” Ramón Márquezt a két fivér „legnagyobb rajongójaként” is emlegették, és tény, hogy nagy szerepet játszott, amikor megtették az első lépéseket a motorversenyzés felé vezető úton.

Márquezéknél korábban sokszor az volt a szokás, hogy a futam után meglátogatták nagyapjukat, és amellett, hogy dominóztak, kielemezték a vasárnapi versenyt. Ramón Márquez megjegyzései állítólag kifejezetten hasznosnak bizonyultak, és sokat segítettek a két versenyző fejlődésében. Persze ez az időszak már régen elmúlt.

Ramón Márquez Marc karrierijének eddigi legnehezebb időszakában is ott állt Marc mellett. A nyolcszoros világbajnok a 2020-as jerezi futamon súlyos sérülést szenvedett, majd azok után, hogy felkarját háromszor megműtötték, 2022-ben komoly döntést kellett hoznia, és negyedszer is kés alá feküdt. Nagyapja ekkor a visszavonulás felé próbálta terelni, nehogy maradandó sérülést szenvedjen.

„»Ne kockáztass annyit, ne hagyj szenvedni! Van már elég pénzed a megélhetéshez, keress egy nyugodt munkát, és hagyd a motorozást másra – fogalmazott anno a Viajando con Chester című műsorban, majd hozzátette, ez a tanácsa hiábavalónak bizonyult. – Már sokszor mondtam neki, de egyik fülén be, a másikon ki.”

Mindez a tavaly februárban megjelent ’Marc Márquez: ALL IN’ című dokumentumsorozatból is kiderült, ahogyan az is, hogy 2019-ben Marc Márquez javasolta nagyapjának a műtétet, aki aztán abban az évben megünnepelhette unokái eddigi utolsó bajnoki címeit. „Ha a halálnak gyorsan kell bekövetkeznie, nem érdekel, hogy ma vagy holnap [jön] – jelentette ki. – Mindig is azt mondtam, hogy azon a napon, amikor a két unokámat a csúcson látom, békében halhatok meg.”