back to top
2024. május 03. 15:07
KezdőlapMotoGPHamarosan eldőlhet Rossi csapatának jövője

Hamarosan eldőlhet Rossi csapatának jövője

Davide Tardozzi, a gyári Ducati csapatfőnöke egyértelműen arra utalt, hogy a VR46 hamarosan szerződést hosszabbíthat a bolognai márkával. Erről már az istálló csapatmenedzsere és -igazgatója is beszélt korábban.

A VR46 2022-ben mutatkozott be a MotoGP-ben önálló csapatként, és azóta a Ducati motorjait használják. Ez így lesz idén is, ám 2024 végén lejár a szerződés, és ezt egyelőre még nem hosszabbították meg. Bár az elmúlt hónapokban felmerültek különböző pletykák az esetleges váltásról, most úgy tűnik, hogy ez nem fog megtörténni.

Korábban felmerült, hogy a VR46 a Yamahára cserélheti a Ducatit, hiszen a csapattulajdonos, Valentino Rossi jelenleg is a japán márka nagykövete. Emellett a KTM vetődött még fel, hiszen az osztrákok keresnek egy második szatellitcsapatot. Azonban a gyári Ducati csapatfőnöke szerint ügyfelüknek nem ez a szándéka.

„Erről megbeszélés folyik – nyilatkozta Davide Tardozzi, de hozzátette, nemsokára véglegesen eldőlhet a kérdés. – A VR46 azt mondta nekünk, hogy hamarosan szeretnének megállapodásra jutni velünk. Szóval őszintén szólva ez Gigi és Valentino Rossi embereinek kezében van. Mi még két évig szeretnénk folytatni [az együttműködést].”

A VR46 csapatigazgatója elárulta, 2025-től melyik motorgyártó ügyfelei szeretnének lenni

Gigi Dall’Igna, a Ducati versenyrészlegének általános igazgatója már valamivel kevésbé határozottan fogalmazott, de ő is hangsúlyozta, hogy a hosszabbítás a cél. „Ezen is dolgozunk – szögezte le. – Nem lesz könnyű, az biztos, mert néhány gyártó érdeklődik a csapat iránt. Azonban dolgozunk, és meglátjuk, mi történik.”

Pablo Nieto, a VR46 csapatmenedzserének szavai szintén a közös folytatásra utalnak. „Jelenleg elégedettek vagyunk a Ducatival, ez egyértelmű – kezdte. – Azonban az is igaz, hogy a többi gyártó is keres minket. Ez jó nekünk, mert ez azt jelenti, hogy nagyon jó munkát végzünk. De jelenleg? Az elképzelésünk az, hogy a Ducatival folytassuk.”

Alessio „Uccio” Salucci, a VR46 csapatigazgatója nemrég elmondta, nem titkolja, hogy a Yamahával és a KTM-mel is folytatott már megbeszéléseket. Most viszont egyértelműsítette, hogy alá szeretne írni a Ducatival, méghozzá minél hamarabb. „Én azt az irányt képviselem, hogy a Ducatival folytassuk – jelentette ki. – Arról álmodozom, hogy Katar előtt aláírjuk a szerződést, mert szeretnék nyugodt maradni. Nagyon jól fel akarok készülni az idei évre.”