back to top
2024. május 02. 21:06
KezdőlapMotoGPA VR46 csapatigazgatója elárulta, 2025-től melyik motorgyártó ügyfelei szeretnének lenni

A VR46 csapatigazgatója elárulta, 2025-től melyik motorgyártó ügyfelei szeretnének lenni

Nagyon elégedett a Pertaminával kötött szponzori szerződéssel és új pilótájukkal, Fabio Di Giannantonióval is Alessio Salucci. A VR46 csapatigazgatója felfedte, 2025-ben a Ducati partnerei szeretnének maradni.

Szerdán mutatta be idei festését a VR46, az olasz istálló a riccionei kongresszusi palotában leplezte le a jelentősen megváltozott arculatát. Az eddig domináló fekete helyett az új névadó szponzor, a Pertamina Lubricants fluoreszkáló sárgája került a középpontba. Alessio „Uccio” Salucci, a VR46 csapatigazgatója a rendezvényen elmondta, nagyon elégedett az indonéz állami olajvállalattal kötött szerződéssel és magával az alakulatával is.

Új színeket kapott Rossiék motorja, íme a VR46 festése

„Emlékszem 2013 telére, amikor elkezdtünk dolgozni ezen a projekten. Csodálatos kaland volt, viszont sok elkötelezettséget igényelt, de nagyon büszkék lehetünk az elmúlt tíz évben elért eredményeinkre – idézi Saluccit a Todocircuito.com. – Mindig megvolt bennünk az akarat és a megfelelő motiváció, hogy rendesen csináljuk, a tízéves évfordulónkat pedig egy új partner érkezése koronázta meg. Nagyon örülök ennek, mivel az indonéz szurkolók mindig nagy szeretettel és csodálattal fordultak Vale felé. Szeretném azt gondolni, hogy nem véletlenül írtunk alá pont a Pertamina Enduróval, nagyon lelkesek vagyunk, a legjobbunkat fogjuk nyújtani.”

„A 2024-es szezonban Aldo Drudi által tervezett festéssel fogunk pályára gurulni. Drudi forradalmasította a csapat arculatát a »fluoreszkáló sárga DNS-ünk« felhasználásával. Nagy reményekkel vágunk bele ebbe az új kalandba. Technikai szempontból azt tudom mondani, hogy továbbra is a Ducati biztosítja a legjobb csomagot az általunk elérhetőek közül. Marco [Bezzecchi] és Fabio [Di Giannantonio] pedig nagyon gyorsak, úgy sejtem, hogy nagyon jól fogunk szórakozni.”

Di Giannantonio idén érkezett a csapathoz a távozó Luca Marini helyére. Diggia lesz az első olyan pilótája a VR46-nak, aki nem Valentino Rossi Akadémiájáról került ki, viszont a MotoGP.com-nak adott nyilatkozata szerint Salucci így is örömmel fogadta. „Nagyon boldog vagyok miatta, nagyon gyorsnak bizonyult, amikor tavaly Valenciában teszteltünk vele. Viszont leginkább az tetszik benne, hogy egy nagyon jó srác, rendkívül nyugodt volt, amikor megérkezett a csapathoz, mi pedig majd segítünk, hogy ilyen maradjon. Nagyon örülök neki, majd meglátjuk, hogyan muzsikál pár hét múlva Malajziába.

Di Giannantonio nem Marc Márqueznek akar bizonyítani, inkább a bajnoki cím motiválja

A VR46-nak az idei szezon végén lejár a Ducatival kötött szerződése. Salucci korábban elárulta, hogy tárgyalt a KTM-mel és a Yamahával is, azonban úgy tűnik, hogy mostanra elvetette ezeket az lehetőségeket. „Van egy [szerződéshosszabbítási] opciónk a Ducatinál, amely 2025-re és 2026-ra szól. A mostani időszak nagyon fontos, a következő tíz-tizenöt napban ki szeretnénk találni, hogy mi lesz velünk 2027-ig, de alapvetően szeretnénk folytatni az együttműködést a Ducatival. Az az álmom, hogy egy aláírt szerződéssel a zsebünkben érkezünk meg Katarba, hogy nyugodtak legyünk és rendesen fel tudjunk készülni erre az évre. A legjobb az lenne, ha a Ducatival írnánk alá, de hát majd meglátjuk hogyan alakul.”