back to top
2024. május 02. 18:08
KezdőlapMotoGPDi Giannantonio nem Marc Márqueznek akar bizonyítani, inkább a bajnoki cím motiválja

Di Giannantonio nem Marc Márqueznek akar bizonyítani, inkább a bajnoki cím motiválja

Nem Marc Márquez határozza meg Fabio Di Giannantonio motivációját. Diggiának nagyon tetszik az új csapata, a VR46, és úgy gondolja, sokat tud majd fejlődni Valentino Rossi segítségével.

Ahogyan korábban már beszámoltunk róla, harmadikként a VR46, hivatalos nevén a Pertamina Enduro VR46 Racing Team is bemutatta idei festését. A riccionei kongresszusi palotában tartott eseményen ott volt a csapat két pilótája, Marco Bezzecchi és Fabio Di Giannantonio. Utóbbinak ez volt az első ilyen rendezvénye Valentino Rossi istállójával, hiszen most csatlakozott az alakulathoz. Di Giannantonio korábban a Gresini versenyzője volt, de Marc Márquez odaigazolása miatt távozni kényszerült. Ennek ellenére Diggia az idei szezonban nem a nyolcszoros világbajnoknak szeretne bizonyítani, hanem más célok hajtják.

Új színeket kapott Rossiék motorja, íme a VR46 festése

„Az én motivációm abból ered, hogy ránézek a statisztikáimra, és egy csillagot [bajnoki címet] sem látok a nevem mellett. Szóval leginkább ez motivál engem: egy csillag szerzése a nevem mellé. A célom az, hogy legjobb legyek valaha, ez pedig szerintem a lehető legerősebb ösztönző, sem Marc, sem senki más sem tudna ennél erősebb motivációt jelenteni” – nyilatkozta a római pilóta a bemutató előtt az Autosportnak.

Az pedig egyértelmű, hogy Di Giannantonio nagy dolgokra képes, ha megvan a kellő motivációja. Amikor az előző idény végén úgy tűnt, hogy nem marad számára hely a MotoGP-ben, akkor megvillantotta az oroszlánkörmeit, és Francesco Bagnaiát maga mögé utasítva megnyerte a Katari Nagydíjat. A VR46 egy héttel a győzelme után ajánlotta fel neki a Luca Marini távozásával gazdátlanná vált ülést, amelyre ő azonnal le is csapott.

Ezzel a megállapodással a 25 éves motoros lett az első olyan versenyzője Rossi istállójának, aki nem az Akadémiáról került ki. Alessio „Uccio” Salucci, a VR46 csapatigazgatója viszont már korábban leszögezte, hogy bár ez a helyzet egy „újfajta kihívást” jelent majd nekik, de nagyon örülnek Di Giannantonio érkezésének, aki „gyorsan jó benyomást tett” mindenkire. Most kiderült, hogy ez fordítva is igaz, az olasz pilótának nagyon tetszik az új munkahelye.

„Valenciában jó úton indultunk el, és a csapattagokkal való első találkozás is király volt. Őszintén szólva a tél eléggé átlagosan telt, nálam nem voltak nagy változások, viszont az év közben már lesznek, hiszen így majd sokkal gyakrabban edzhetek a Ranch-on a VR46-os srácokkal közösen. Szóval az én nézőpontomból ez egy hatalmas lehetőség a fejlődésre. Illetve az, hogy Valentino a főnököm az óriási segítséget fog jelenteni nekem, mivel ott lesz mellettem a GOAT [Greatest Of All Time – minden idők legjobbja – a szerk.], aki tanácsokkal tud majd ellátni, ez jelenti a legnagyobb különbséget” – mondta Di Giannantonio.

Di Giannantonio elmondta, milyen Rossi, avagy a „valaha volt legjobb” versenyzőjének lenni

„Nos, annyi biztos, hogy a VR46 másmilyen [mint a Gresini]. Emellett viszont azt is tudom, hogy ez egy nagyszerű csapat, elég csak megnézni azt a tíz évüket, amióta versenyistállóként működnek, számtalan nagy sikert értek már el. Szóval amikor csatlakoztam, akkor nem igazán értek meglepetésként a dolgok, mivel tudtam, hogy ez egy remek alakulat.”