back to top
2024. május 02. 12:00
KezdőlapMotoGPDi Giannantonio elmondta, milyen Rossi, avagy a „valaha volt legjobb” versenyzőjének lenni

Di Giannantonio elmondta, milyen Rossi, avagy a „valaha volt legjobb” versenyzőjének lenni

A VR46 új pilótája, Fabio Di Giannantonio elmesélte, milyen a Doktor alakulatában motorozni, mik az idei céljai és hogyan alakult az eddigi kapcsolata új csapattársával, Marco Bezzecchivel.

Fabio Di Giannantonio egy „rekordot” máris beállított új csapatánál, a VR46-nál: ő az istálló első versenyzője, aki nem Valentino Rossi akadémiájáról került ki. Elmondása szerint ennek ellenére gyorsan jó kapcsolatot tudott kialakítani a Doktorral és a tavulliai alakulattal.

Rossi csapatától és a MotoGP új istállójától is megérkezett a bejelentés a fontos időpontról

„Természetesen mindig is nagyon csodáltam, ő minden idők legjobbja. Nagyon visszafogottan közelítettem meg Valentino és a VR46 világát, mivel mindig nagyra becsültem őket. A kapcsolatunk eddig nagyon jó és őszinte volt, beleértve ebbe a Valentino és köztem meglévő kapcsolatot is. A tény, hogy most ebben a csapatban vagyok és ő a főnököm, eléggé furcsa – de a jó értelemben furcsa.”

„Egy évvel ezelőtt mindez eléggé elképzelhetetlen lett volna. Ebben a sportban nagyon gyorsan történnek a dolgok, és minden a pályán elért eredményeken múlik – vagyis inkább csak [az általában vett] eredményeken” – mondta Di Giannantonio a SPEEDWEEK.com szerint. A 25 éves versenyző ezzel arra utalt, hogy Marc Márquez Gresinihez igazolása miatt sokáig úgy tűnt, ülés nélkül maradhat az idei szezonra. Végül a lehető legjobb pillanatban sikerült nagyot villantania, hiszen emlékezetes módon megnyerte az utolsó előtti futamot, a Katari Nagydíjat, és ezzel minden vele kapcsolatban felmerülő kétséget eloszlatott Rossiékban.

A tavalyi szezon utolsó harmadában Di Giannantonio nagyszerű sorozatot produkált: az Indiai Nagydíjat követő összes futamon a legjobb tízben zárt, és ezalatt kétszer felállhatott a dobogóra. Nem  véletlen tehát, hogy ennek a szériának a folytatását tűzte ki maga elé célul, ez azonban nem lesz egyszerű, mivel a VR46-nál új versenymérnökkel kell együttműködnie. Ugyanis eddigi  „legjobb barátja”, Frankie Carchedi innentől Márquez mellett dolgozik, a római pilóta pedig annak a David Muñoznak a társaságát élvezheti, aki eddig Luca Marinivel foglalkozott.

„Az a célom, hogy tovább folytassam a fejlődést és ott tudjam felvenni a fonalat, ahol letettem – vagyis szeretnék megint sok szép csatát vívni a legjobb pilóták ellen, illetve minél több dobogós helyezést és győzelmet szerezni. Sok munka van még hátra, meg kell ismernünk egymást, és fontos megértenünk, hogyan működik a VR46 csapatként. Viszont a potenciál megvan, az istálló remek, én pedig fejlődőm, szóval miért ne lehetne ott folytatni, ahol [a Gresininél] abbahagytuk.”

Marco Bezzecchi lesz Di Giannantonio csapattársa az idei szezonban, hiszen a tavalyi bajnoki harmadik helyezett nem engedett a Pramac csábításának és a VR46-nál maradt. A két olasz pilóta között alig egy hónapnyi korkülönbség van, így a kisebb géposztályokban több évig voltak ugyanannak a mezőnynek a tagjai, ezalatt pedig jó viszonyt alakítottak ki egymással.

„Nagyszerűen teljesített, csak gratulálni tudok neki, amiért ennyire gyorsan alkalmazkodott a MotoGP-géphez. A 2015-ös olasz Moto3-as bajnokság óta együtt mentünk át a [kisebb] kategóriákon, szóval sok közös emléket tudunk megosztani egymással a bokszban. Viszont nemcsak az emlékeket, hanem a kemény munkát is megosztjuk, amit az elmúlt években elvégeztünk, és amit tovább folytatunk majd az előttünk álló időszakban” – nyilatkozta Di Giannantonio.

„Úgy hiszem, mi egy erős csapatot alkotunk, képesek leszünk előre hajtani egymást, közben pedig továbbra is ugyanazok a srácok maradunk, akik sokat viccelődnek. Azt hiszem, mindketten jó karakterek vagyunk, autentikusak és őszinték, szóval nagyon jól fogunk szórakozni együtt.”

Hiába a remek tavalyi szereplés, Bezzecchinek nincsenek magas elvárásai