back to top
2024. május 09. 16:27
KezdőlapMotoGPRossi csapatától és a MotoGP új istállójától is megérkezett a bejelentés a...

Rossi csapatától és a MotoGP új istállójától is megérkezett a bejelentés a fontos időpontról

A VR46 új főszponzorának, a Pertaminának a márkakommunikációs igazgatója elárulta, mikor és melyik országban fogják leleplezni a csapat motorjainak idei festését. A MotoGP új alakulata, a Trackhouse Racing és a Ducati gyári istállója is bejelentést tett ebben a témában.

Az új évvel együtt egy nagy változás köszöntött rá Valentino Rossi MotoGP-csapatára, hiszen távozott az eddig főszponzor, a Mooney. A pénzügyi és banki megoldásokkal foglalkozó cég helyét pedig az indonéz állami olaj- és földgázipari vállalat, a Pertamina vette át. A VR46 egyszer már korábban is „közel volt” ahhoz, hogy egy energetikai óriás legyen a névadója, január 1-én pedig ez végre meg is valósult, hiszen ettől kezdve Pertamina Enduro VR46 Racing Teamként kell őket keresni a rajtlistán.

Így csapták be a szaúdiak Rossit és a VR46-ot

Nemrég az indonéz Taufik TMCBlog videós csatorna vendége volt Mas Asmirandi Noor Huda, a Pertamina márkakommunikációs igazgatója, aki kisebb noszogatás után elárulta, mikor mutatják majd meg a VR46 motorjainak idei festését, bár a pontos helyet így sem volt hajlandó megnevezni.

„Ez az első alkalom, hogy ezt bárhol elmondom. Egyébként azt hiszem, a [bemutató] pontos helyét nem árulhatom el. Elmondom, hogy körülbelül hol lesz, csak nem nevezem meg specifikusan azt a pontot. Azt elárulhatom, hogy Olaszországban lesz a bemutató, január 24-én délután. Az indulás közvetítve is lesz a VR46 YouTube-csatornáján, és ha jól gondolom, akkor a MotoGP csatornáján is.”

A beszélgetésből emellett az is kiderült, hogy a Pertamina nagyban gondolkozik, hiszen a későbbiekben a termékeikkel is szeretnének megjelenni a MotoGP-ben, illetve be akarnak juttatni egy indonéz pilótát a VR46 Akadémiára.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen színvilágban fog pompázni Marco Bezzecchi és Fabio Di Giannantonio motorja, de a csapat az új logóját már megmutatta a közösségi médiában. Az idei festés a VR46 márka fekete-élénkzöld kombinációjára épült, amelyben a Mooney „egy csíkkal” jelent meg. Az olasz vállalattal szemben azonban a Pertaminának nincs egyetlen, jól meghatározható színe, így érdekes kérdés, hogyan festenek majd a tavulliaiak idei gépei. Ráadásul a hírek szerint az indonéz cég jóval nagyobb összeggel száll majd be az alakulat költségvetésébe, mint a Mooney, így könnyen lehet, hogy erőteljesebben is fognak megjelenni a Desmosediciken.

Az RNF helyét átvevő Trackhouse is nyilvánosságra hozta, mikor mutatják meg a világnak motorjaik kinézetét, Pitbull csapata január 26-án, Los Angelesben fedi fel az Apriliái festését. Ez viszont biztosan nem az istálló bemutatkozásakor látott lesz, hiszen azzal csak a királykategória utolsó amerikai bajnoka, Nicky Hayden emléke előtt akartak tisztelegni.

Ezen a két csapaton kívül eddig a Gresini és a gyári Ducati jelentette be, hogy mikor láthatják először a szurkolók az idei motorjaikat, bár utóbbi esetében még a pontos nap nem derült ki. A két Márquez testvért foglalkoztató alakulat gépei január 20-án, egy Riccione nevű településen, Francesco Bagnaiáék Desmosedicijei pedig a szintén Olaszországban található Madonna di Campiglio síközpontban, január 21-e és 23-a között debütálnak majd.

Nagy tervekkel, de csak egy gyári motorral vág neki a Trackhouse a 2024-es MotoGP-szezonnak